AcasăNewsUSL imparte colegiul ursului din padure

USL imparte colegiul ursului din padure

Desi Victor Ponta le-a promis 24 de colegii, uneperistii spera sa obtina cel putin 35

De o generozitate iesita din comun, liderii PSD si PNL au impartit colegii eligibile la tot poporul. Din vorbe ce-i drept, ca nu-i durea gura sa promita.

Desi Victor Ponta le-a promis 24 de colegii, uneperistii spera sa obtina cel putin 35

Acum, cand pregatirile pentru alegerile parlamentare au intrat in linie dreapta, atat liberalii – care-i au de parteneri pe conservatori, cat si pesedistii  – care s-au procopsit de curand cu uneperistii, s-au trezit ca socoteala initiala nu se potriveste neam cu situatia din teren.

Ca sa nu fie vorbe, Daniel Constantin a scos de la sertar protocolul ACD

Din start, parlamentarilor PSD si PNL li s-a garantat ca-si vor pastra colegiile. Aceeasi promisiune li s-a facut si uneperistilor. Asta ar insemna 12 colegii de deputat si 12 de senator. Problema este ca progresistii, care au si ei prieteni si apropiati, ar vrea cam la vreo 35 de colegii, ca doar nu sustin Guvernul Ponta degeaba.  De partea cealalta, nici conservatorii nu-i iarta pe liberali, Daniel Constantin fluturand deja protocolul ACD prin fata liderilor PNL. ”Vreau sa reamintesc ca in protocolul de functionare al Aliantei de Centru Dreapta exista prevazut ca Partidul Conservator va avea 21 de colegii parlamentare eligibile si 21 marginale, 12 de deputati si 9 de senatori”, a declarat, deunazi, presedintele PC.  Asa cum era de asteptat, ecuatia electorala ar putea fi rezolvata prin sacrificarea unor oameni din PNL si PSD care, fie vor fi mutati in alte colegii si vor fi obligati sa ia batalia de la zero, fie vor fi momiti cu functii prin alte institutii pentru a renunta definitiv la candidatura.

author avatar
Adelina Ionicel
599 afisari

1 COMENTARIU

  1. asa o fi dar tot mai au ceva rezerva colegiile celor plecati la alegerile locale in consilii judetene sau primarii. si sperante in colegiile opozitiei actuale. dar PDL cum o sa imparta cu aliatii ceea ce sigur nu vor putea obtine??

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger