AcasăNewsUSL face casting pentru candidati

USL face casting pentru candidati

Cei doi organizatori ai castingului politic zambesc in felul lor gandindu-se la castiguri

USL isi va scoate de doua ori candidatii la mezat, prima data la un “casting” preliminar, in iunie, deschis tuturor cetatenilor.

Cei doi organizatori ai castingului politic zambesc in felul lor gandindu-se la castiguri

Altfel spus, PSD vrea sa reediteze dureroasa experienta a scrutinului intern din toamna lui 2004. Cand multi pesedistii votati de colegi au fost schimbati peste noapte, iar situatia a generat tensiuni interne suficient de puternice incat sa duca la suntarea alegerii lui Adrian Nastase la Cotroceni. Imun la greselile altuia, Victor Ponta se declara gata sa repete experimentul, poate si pentru ca nu el va candida la Presedintie, ci liberalul Crin Antonescu. Posibil este si ca Ponta si Antonescu sa incerce sa scape asa de conflictele declansate, in destule filiale, de alcatuirea primelor liste de candidati. In fond, chiar daca este poftita si societatea civila la votul preliminar, se stie ca nu conteaza cine si ce voteaza, important este cine numara, prin urmare cei doi lideri ai USL si amicii lor vor putea maslui rezultatele in multe locuri. Rezultatul: castingul pus la cale de Ponta si Antonescu nu va domoli scandalurile din USL, dar i-ar putea legitima in schimb pe candidatii preferati de cei doi.

Ponta incearca sa-si lege parlamentarii de glia PSD

Pana sa-si arate nurii viitorii pretendenti, satul fiind de atatea dezertari din partid, Ponta sufla si-n iaurt inainte de inceperea sesiunii parlamentare si anunta ca tot actualii parlamentari PSD vor candida si in toamna, ca asa a decis CEx-ul. Nefiind nevoit sa-i lege pe liberali de glia PNL (aparitia unei noi formatiuni nu-l ameninta), Antonescu nu garanteaza parlamentarilor PNL o viitoare candidatura. “E o chestiune care va fi verificata, reverificata, vom avea punctul de vedere al partidului si raspunsul alegatorilor in colegii”, lasa liderul PNL spinoasa problema in coada de peste, convins fiind ca liberalii lui n-au niciun chef sa dea buzna pe usa UNPR sau PDL.

Serialul “Suspendarea lui Basescu”, seria a II-a

Intrebat cum ramane cu suspendarea lui Traian Basescu, Crin Antonescu sustine ca operatiunea este in curs si se va concretiza intr-o campanie nationala de strangere de semnaturi din partea populatiei. Campanie care se va desfasura in paralel cu alegerile preliminare interne organizate de USL in luna iunie, dupa cum a precizat liderul PNL.

author avatar
Simona Badulescu
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger