AcasăNewsUSL: "Daca se angajeaza raspunderea, initiem motiune de cenzura"

USL: „Daca se angajeaza raspunderea, initiem motiune de cenzura”

Crin Antonescu

Crin Antonescu a declarat, luni, ca USL va initia motiune de cenzura daca Guvernul isi va angaja raspunderea pe  comasarea alegerilor si reducerea numarului de parlamentari.

Crin Antonescu

„Daca vom avea la pachet o asemenea angajare de raspundere, vom initia motiune de cenzura”, a spus Antonescu, in conferinta de presa organizata dupa sedinta USL. „Suntem de acord cu reducerea numarului de parlamentari. (…) Nu suntem de acord cu comasarea alegerilor. Daca Guvernul va recurge la angajarea raspunderii la pachet, am decis sa initiem o motiune de cenzura”, a spus Antonescu.

El a precizat ca reducerea numarului de parlamentari se poate rezolva in baza proiectului de lege initiat de USL si care poate fi votat printr-o procedura legislativa normala. „In ce priveste reducerea numarului de parlamentari, am initiat un proiect de lege, suntem de acord cu reducerea semnificativa a numarului de parlamentari, nu o reducere de fatada, dar care sa respecte principiul constitutional al proportionalitatii, in sensul in care reprezentantii in Parlament sa aiba in spate un numar aproximativ egal de alegatori”, a spus Antonescu.

Coalitia vrea reducerea numarului de parlamentari la 388 si comasarea alegerilor!

El a aratat ca varianta vehiculata in acest moment, cu doi senatori pe judet, este una neconstitutionala. Antonescu a precizat ca USL nu poate accepta comasarea alegerilor, intrucat se incalca spiritul democratic si dreptul cetatenilor de a fi edificati si de a intelege ce voteaza.

author avatar
Ciprian Purice
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger