AcasăNewsUSL, criticat de socialistii luxemburghezi

USL, criticat de socialistii luxemburghezi

(foto: wikipedia)

Ministrul luxemburghez de Externe, socialistul Jean Asselborn, a criticat dur actiunile USL-ului, acuzatu-i pe membrii aliantei ca se comporta asemeni unor pucisti, declarandu-se ingrozit de actiunile politicienilor socialisti romani.

(foto: wikipedia)

Parlamentarii romani membri ai USL au fost atacati dur, luni, de catre ministrul luxemburghez de Externe, socialistul Jean Asselborn, acesta declarandu-se ingrozit de actiunile politicienilor romani, pe care ii asemuie unor pucisti.

„In calitate de social democrat, sunt ingrozit de actiunile unor politicieni care vor sa activeze in clubul socialistilor europeni, dar care se comporta ca niste pucisti”, a declarat acesta in cadrul unui interviul acordat publicatiei Spiegel Online, citat de RFI Romania.

Ministrul si-a motivat declaratia, spunand ca nu est normal ca, intr-un stat de drept, hotararile Curtii Constitutionale sa fie anulate prin ordonanta de urgenta,” astfel de fapte fiind „incalcari grave ale principiilor de drept european care sunt inaccpetabile.”

Mai mult, politicianul a mai spus ca Parlamentul isi aroga drepturi de a da verdicte desi aceasta este atributia judecatorilor.

Premierul Victor Ponta urmeaza sa se prezinte, joi, la Bruxelles, unde se va intalni cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso. Cei doi vor discuta pe tema politicii romanesti.

author avatar
Ionut Zgimbau
140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger