AcasăNewsUSL atacat de Hannes Swoboda, liderul socialistilor europeni. Afla de ce!

USL atacat de Hannes Swoboda, liderul socialistilor europeni. Afla de ce!

(foto: wikipedia)

Hannes Swoboda, liderul socialistilor din Parlamentul European a comentat pe tema situatiei politice din Romania de dupa referendum, spunand ca USL ar trebui sa accepte rezultatul votului si intoarcerea lui Traian Basescu la conducerea statului.

(foto: wikipedia)

Presedintele social – democratilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a declarat, luni, ca, in ciuda votului majoritar impotriva lui Traian Basescu, deoarece referendumul nu a fost validat, acesta are dreptul de a reveni la conducerea statului.

„Traian Basescu are bineinteles dreptul sa se intoarca la functia de presedinte. Totusi, ar trebui sa gaseasca impreuna cu Guvernul un modus vivendi, sa lucreze impreuna in beneficiul reformelor din Romania. Nu vad nici un castigator al acestui referendum. Cred ca ambele parti, Guvernul si domnul Basescu ar trebui sa faca eforturi in asa fel incat intr-un final, Romania sa nu fie perdanta, ci castigatoarea acestor rezultate”, a declarat acesta pentru RFI Romania.

Presedintele socialistilor europeni a adaugat ca liderii politici ai USL ar trebui sa nu mai conteste rezultatul referendumului deoarece acest lucru dauneaa grav imaginii Romaniei in strainatate.

„Rezultatele trebuie sa fie acceptate. Cat despre legitimitatea politica, aici putem discuta, pentru ca majoritatea a votat impotriva presedintelui Basescu, dar cred ca ar trebui sa ne rezumam la litera legii. Acum este o lupta politica pentru urmatoarele alegeri. Nu e bine pentru imaginea Romaniei, daca lucrurile continua asa, daca presedintele Basescu vorbeste despre puci si lovitura de stat, iar pe de alta parte daca exista cereri de validare a referendumului, in lipsa majoritatii de peste 50% prezenta la urne. Bineinteles, Curtea Constitutionala poate sa-si spuna parerea, dar actorii politici ar trebui sa se abtina de la orice fel de actiune care ar dauna din nou imaginii tarii”, a adaugat Hannes Swoboda.

author avatar
Ionut Zgimbau
450 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger