AcasăNewsUSL are guvern: Vezi AICI care sunt ministrii din umbra ai Cabinetului...

USL are guvern: Vezi AICI care sunt ministrii din umbra ai Cabinetului Ponta!

Victor Ponta si Dan Sova, speriati degeaba

Guvernul USL va avea in componenta multe nume noi, trei-patru „experimentati” si posibil cativa „tehnocrati”. Chiar daca  liderii USL sustin ca pana in acest moment nu s-a discutat despre vreo propunere de ministru, surse din PSD si PNL au declarat ca exista o serie de favoriti pentru sefia ministerelor. „Va garantez ca nu am discutat niciodata asa ceva” a reactionat Victor Ponta, luni, la Realitatea tv.

Claudiu Doltu la Finante

Surse liberale au declarat pentru Gandul ca  Ministerul de Finante le  revine, deoarece social-democratii vor desemna premierul. Crin Antonescu l-a propus anul trecut pentru aceasta functie pe Claudiu Doltu, profesor la ASE, fost consilier prezidential al lui Emil Constantinescu, consilierul lui Mugur Isarescu la inceputul anilor 2003 si secretar de stat la Finante in timpul guvernarii Tariceanu.

Eduard Hellvig la Transporturi

Un alt nume cu sanse foarte mari pentru a ocupa fotoliul de ministru in guvernul Ponta este Eduard Hellvig – secretar general al PNL si apropiat al lui Crin Antonescu. El urmeaza sa conduca fie ministerul Transporturilor, fie un minister nou care sa inglobeze si Comunicatiile.

Andrei Marga la Educatie

Profesorul si fostul ministru Andrei Marga este cel unul dintre cei mai mediatizati ministri ai Cabinetului din umbra al USL. CV-ul acestuia, dar si relatia cu Crin Antonescu l-au impus pe Marga drept favorit in competitia pentru sefia Ministerului Educatiei.  Ecaterina Andronescu, un alt nume vehiculat pentru aceasta functie, are sanse mici pentru a reveni la Ministerul Educatiei.

Mircea Diaconu sau Olguta Vasilescu la Cultura

Senatorul PNL, Mircea Diaconu, a fost desemnat de Crin Antonescu pentru Ministerul Culturii, propunerea fiind agreata si de social-democrati. De la social-democrati, numele vehiculat pentru a prelua acest minister a fost cel al Olgutei Vasilescu.

Mariana Campeanu la Ministerul Muncii

Fostul ministru al Muncii in guvernul Tariceanu, Mariana Campeanu, este creditata cu prima sansa pentru a reveni in fruntea acestui minister in cazul in care USL va ajunge la guvernare.

Daniel Constantin la Agricultura

Surse din USL sustin ca presedintele PC, Daniel Constantin, va prelua Ministerul Agriculturii, iar Ministerul Apararii va reveni liberalilor, pentru acest post fiind vehiculat numele  lui Corneliu Dobritoiu.

Liviu Dragnea vizeaza Internele sau fotoliul de vicepremier

In tabara social-democratilor, ministerul de Interne este rezervat pentru secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, care ar viza si functia de vicepremier.

Corlatean la Externe si Sova la Justitie

Presedintele Comisiei de politica Externa a Senatului, Titus Corlatean, este favorit pentru a deveni ministru de Externe, iar senatorul PSD Daniel Sova ramane unul dintre favoritii pentru preluarea sefiei Ministerului Justitiei.

Florian Popa si Nicolae Banicioiu la Sanatate

Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, Florian Popa si deputatul Nicolae Banicioiu sunt numele vehiculate pentru a prelua Ministerul Sanatatii.

Carmen Moldovan la Mediu, Iancu si Nita la Ministerul Industriilor

Preocuparile ecologiste ale deputatului PSD, Carmen Moldovan, i-au crescut acesteia sansele de a prelua Ministerul Mediului, in timp ce pentru portofoliul de la Industrie sunt in carti deputatii PSD Iulian Iancu si Constantin Nita.

712 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger