AcasăNewsUSL acuzata ca a vandut stabilitatea tarii pentru a acapara puterea

USL acuzata ca a vandut stabilitatea tarii pentru a acapara puterea

Uniunea Social Liberala a fost acuzata de catre Traian Basescu ca, din dorinta de acapara toate institutiile statului, „a vandut stabilitatea statului”, acuzand totodata USL ca este o structura neevoluata.

Traian Basescu a atacat, miercuri, USL, acuzand Uniunea ca, din dorinta de a detine puterea peste toate institutiile statului, a sacrificat stabilitatea statului, aruncand Romania intr-un scandal politic.

„Nu am crezut ca va vinde stabilitatea tarii pentru a crea conditii sa acapareze toate institutiile statului. Nu am crezut ca pentru Antonescu si Ponta dorinta de a acapara institutiile statului este mai mare decat nevoia de a tine tara stabila politica”, a spus acesta, in cadrul unei conferinte de presa, citat de B1 TV.

Acesta a explicat ca nu dorea sa se ajunga la acest lucru, alegandu-l pe Victor Ponta pentru functia de premier special pentru ca in Romania sa fie stabilitate politica.

„Eu am fost foarte convins ca intr-un fel sau altul si Opozitia trebuie sa aiba un rol in exercitarea puterii si atat cat am putut in institutiile care tin de presedintie, am dat acces Opozitiei. Cand l-am desemnat pe Victor Ponta au fost doua lucruri importante: Romania avea nevoie de stabilitate. Alianta isi pierduse majoritatea in Parlament. Nimic nu ma impiedica sa incerc formarea unui nou guvern cu partid principal PDL. Am considerat insa ca distanta scurta pana la alegerile legislative vor permite si un exercitiu de coabitare. Puteam sa dau guvernarea USL dar poate puteam sa am exigenta sa fie un alt politician decat Victor Ponta”, spus presedintele suspendat al Romaniei.

Cu aceasta ocazie Traian Basescu a propus romanilor si un exercitiu de gandire, rugandu-i sa se gandeasca la modul cum va arata Romania cu „un prim-ministru plagiator si cu un presedinte interimar care a participat la tentativa de subordinare a institutiilor statului”.

„USL este o strucutura politica neevoluata. As vrea sa va imaginati ce se intampla daca eu pierd acest referendum. Urmeaza trei luni pana la organizarea alegerilor prezidentiale si vreau sa va ganditi ce credibilitate vor avea Victor Ponta si Crin Antonescu mergand la Bruxelles. Cu un prim-ministru plagiator si cu un presedinte interimar care a participat la tentativa de subordinare a institutiilor statului”, a spus acesta.

 

author avatar
Ionut Zgimbau
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger