AcasăNewsUSL a prezentat motivele suspendarii lui Traian Basescu

USL a prezentat motivele suspendarii lui Traian Basescu

USL a depus miercuri cererea de suspendare a presedintelui Traian Basescu. Aceasta are 17 pagini si va fi citita joi in Parlament, pentru ca, apoi, vineri, sa fie votata.

Reprezentantii USL au depus, miercuri, la Birourile Permanente ale celor doua Camere, cererea de suspendare a presedintelui Traian Basescu, aceasta urmand a fi citita joi in Parlament, pentru ca vineri sa fie supusa votului. Documentul, ce are 17 pagini, prezinta momentele in care presedintele a incalcat Consitutia si legile statului, fiind analizata perioada 6 decembrie 2009 – iulie 2012.

Astfel, conform documentului, citat de RTV, „incepand cu 6 decembrie 2009, democratia si statul de drept au cunoscut un puternic proces de erodare, de substituire a institutiilor statului de drept, prevazute de Constitutia Romaniei, ajungandu-se ca vointa si actiunile politice sa fie concentrate in mod discretionar in mana unui singur om: presedintele tarii”.

Pe langa acest lucru, USL-isti se mai plang si de faptul ca Traian Basescu, „a ajuns sa dicteze puterii executive, puterii legislative si celei judecatoresti, ceea ce reprezinta un grav derapaj de la principiile fundamentale ale Constitutiei. Actiunile fatise ale presedintelui tarii, care si-a asumat in mod deschis si neechivoc rolul de prim-ministru si presedinte de facto al PDL si care a incercat sa domine si sa subordoneze legislativul si puterea judecatoreasca, ridica grave probleme de ordin politic si juridic”.

Referitor la documentul USL, Kelemen Hunor a declarat ca inca nu l-a vazut dar e sigur ca „sunt foarte multe motive”.

„Nu am vazut documentul. Nu cunoastem continutul documentului. In momentul in care vom lua cunostinta de acest document, atunci vom lua si noi o decizie. De aceea, nu vreau sa fiu in acest moment nici foarte categoric, nici nehotarat. Eu consider ca trebuie sa vedem documentul si apoi discutam”, a declarat Kelemen Hunor, conform RTV.

author avatar
Ionut Zgimbau
227 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger