AcasăNewsUSL a hotarat sa se decida in februarie

USL a hotarat sa se decida in februarie

Uselistii incerca sa se scoata din situatia jenanta in care singuri s-au bagat

Desi a batut cu pumnul in masa, Crin Antonescu a reusit sa smulga doar o mana de demisii de la parlamentarii PNL. In ceea ce-i priveste pe pesedisti, acestia refuza in continuare sa plece din Parlament.

Uselistii incerca sa se scoata din situatia jenanta in care singuri s-au bagat

Demisiile liberalilor Ludovic Orban, Teodor Atanasiu, Adriana Saftoiu nu au ajuns la Parlament, asa cum ar fi fost firesc, ci in sertarul lui Crin Antonescu. Si asta pentru ca social-democratii, mai intelepti de aceasta data, refuza sa intre in acest joc infantil. Pus in dificultate de propriul partid, Victor Ponta a anuntat ca hotararea finala va fi luata in debutul sesiunii parlamentare. “In cadrul USL nu exista o decizie cu privire la demisia in bloc a opozitiei, am stabilit ca vom mai discuta pe acest subiect, pentru a avea o decizie clara pana pe 1 februarie, cand incepe sesiunea legislativa. Deocamdata acele demisii ale unor parlamentari PNL sunt depuse la Crin Antonescu, nu la Parlament”, a afirmat Victor Ponta. Care, potrivit unor surse din USL, si-ar fi luat-o de doua ori. O data de la parlamentarii PSD si a doua oara chiar de la presedintele PNL, care i-a reprosat ca nu a avut taria necesara sa-si convinga oamenii.

Daca pleaca din Parlament, uselistii raman de caruta

Teodor Melescanu: “Sunt oameni care si-au dat foc, ne putem si noi sinucide, dar nu cred ca asta e solutia”

Dincolo de un nesemnificativ beneficiu de imagine, demisia in grup ar strica ploile electorale ale USL. “Daca demisionam pierdem statutul de partide parlamentare. Prin urmare, nu vom mai avea reprezentanti in sectiile de votare si Birourile electorale. Vom intra la tragere la sorti cu restul formatiunilor”, a sustinut un deputat PSD. “Potrivit regulamentului de functionare a Parlamentului, cvorumul este format din numarul parlamentarilor alesi. Cand iti dai demisia, se reduce de fapt componenta Parlamentului, ceea ce nu face necesara, neaparat, organizarea de anticipate si, vazand cum procedeaza PDL-ul, cred ca se va merge cu un Parlament care va functiona ca o unitate de granit”, a explicat si senatorul PNLTeodor Melescanu.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
334 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger