AcasăNewsUSL a contestat la Curtea Constitutionala procedura de investire a Guvernului

USL a contestat la Curtea Constitutionala procedura de investire a Guvernului

Deputatii PSD si PNL au sesizat, joi, Curtea Constitutionala, reclamand faptul ca Hotararea 1/2012 a Parlamentului, de investire a Guvernului Ungureanu, nu a respectat prevederile constitutionale.

Crin Antonescu si Victor Ponta

Liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Mircea Dusa, a declarat, pentru Mediafax, ca deputatii opozitiei au depus la Curtea Constitutionala o sesizare privind nerespectarea procedurilor legale si constitutionale legate de investirea Guvernului. Dusa a sustinut ca Hotararea 1/2012 a Parlamentului prin care era investit in functie Cabinetul Ungureanu a incalcat articolele din Constitutie referitoare la procedura investirii.

Potrivit deputatilor PSD si PNL, hotararea Parlamentului a fost adoptata in lipsa avizelor de la comisiile de specialitate. Opozitia sustine ca existenta avizelor respective, de la audierea candidatilor de ministri, erau obligatorii ca procedura, chiar daca erau consultative pe fond. Dusa a mai spus ca acordarea unui vot de investitura in plen in lipsa acelor avize, inlocuite cu recomandari de la comisiile care nu au avut cvorum de lucru, incalca prevederile legale si constitutionale.

USL anuntase, in 9 februarie, ca va contesta validarea Guvernului Ungureanu la Curtea Constitutionala, pe motivul nerespectarii procedurilor de audiere si validare a ministrilor. „Uniunea Social Liberala va contesta validarea Guvernului Ungureanu la Curtea Constitutionala, pe motivul nerespectarii procedurilor de audiere si validare a ministrilor. Acest guvern este rezultatul incalcarii procedurilor de validare prevazute de Regulamentele celor doua Camere ale Parlamentului. Chiar daca avizul comisiilor de specialitate este consultativ, eliberarea sa este obligatorie. In cazul mai mult ministri candidati, acest aviz lipseste deoarece comisiile respective nu au avut cvorumul necesar”, se arata in comunicat.

Cabinetul condus de Mihai Razvan Ungureanu a fost investit de Parlament, in 9 februarie, cu 237 de voturi „pentru” si doua voturi „impotriva”.

author avatar
National
103 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...