AcasăNewsUrsula von der Leyen salută inițiativa TRANSGAZ

Ursula von der Leyen salută inițiativa TRANSGAZ

(sursa foto: Ursula von der Leyen/Twitter)

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis, într-o scrisoare primită marți de conducerea Transgaz, că salută inițiativa operatorilor naționali de transport al gazelor naturale din România, Bulgaria, Ungaria și Slovacia de a extinde cooperarea Uniunii Europene cu Azerbaidjan, inițiativă anunțată în octombrie anul trecut.

Ursula von der Leyen a răspuns, în documentul primit marți de către conducerea Transgaz, la scrisoarea prin care operatorii de transport al gazelor naturale din Bulgaria, România, Ungaria și Slovacia au detaliat inițiativa pentru transportul gazelor naturale prin rețelele integrate de transport al gazelor.

Ion Sterian, directorul general al Transgaz (sursa foto: cnr-cme.ro)

Mai exact, Bulgartransgaz, Transgaz, FGSZ și Eustream au propus acțiuni comune privind extinderea cooperării dintre Uniunea Europeană și Azerbaidjan prin transportul de cantități suplimentare de gaze naturale prin rețelele lor existente, conform anunțului Transgaz din octombrie.

„Vă mulțumesc pentru scrisoarea dvs. prin care ați oferit infrastructura existentă și planificată pentru importuri suplimentare de gaz din Azerbaidjan în Europa, în special în Europa Central – Estică. Oferta dvs și dorința de a ajuta sunt foarte binevenite”, a transmis Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

„Europa Central – Estică și Sud Estică se numără printre cele mai dependente regiuni din Europa în ceea ce privește importurile de gaze din Rusia. Deși diversificarea aprovizionării, a rutelor și a surselor s-a îmbunătățit semnificativ în ultimii ani, datorită politicii UE în materie de infrastructură, a realizării proiectelor de interes comun în cadrul TEN-E și, în unele cazuri, sprijinul financiar prin intermediul mecanismului Conectarea Europei și al altor instrumente, astfel cum se specifică în planul RepowerEU, sunt necesare eforturi suplimentare”, a mai transmis șefa CE.

Ursula von der Leyne a precizat că Grupul la nivel înalt pentru conectivitate energetică în Europa Centrală și de Sud-Est (CEESEC) este forumul perfect pentru a discuta nevoile suplimentare de infrastructură și a încurajat cei patru operatori național de transport să îl folosească pentru a detalia rolul și potențialul infrastructurii existente în cele patru state pentru a pune în aplicare obiectivele asumate.

Adresa de la Presedinta Comisiei Europene - 30.01.2023- varianta in limba romana
author avatar
Andrei Coman
1.501 afisari

11 COMENTARII

    • ”prin care ați oferit infrastructura existentă și planificată pentru importuri suplimentare de gaz”

      Huooooo cu tata! Nu s-a ”oferit” nimic ca nu e poarta cimitirului. Voi vesticii veti plati chirie ptr conducta, Ursulo van der Pfizer!

  1. Cum sa nu salute slujul facut pt ei??! Oricat le dai astora nu vor fi multumiti sa te trateze ca partener ,ei ca si fratii lor austrieci vor sta cu talpa contra !! Asa sa i ajute Dumnezei!

  2. Hoasca penala si corupta care a distrus Europa si a vindut o la Diavolul drogat si criminal amerloc

  3. Ma surprinde faptul ca nu a murit inca babeta! Nici ea nici alti oligofreni de la Bruxelles mai ales ca s-au vaccinat.

  4. Pai nu uitati de faptul ca Romania mai are in depozite ( care ? ) 64% rezerva , pe cand media rezervei tarilor europene este de 73% .
    Asta este stirea difuzata de National acum cateva zile .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger