AcasăNewsUrsula von der Leyen prevesteşte ceea ce mulţi anticipau. Asta va stârni...

Ursula von der Leyen prevesteşte ceea ce mulţi anticipau. Asta va stârni un RĂZBOI în Europa! (VIDEO)

von der Leyen ursulaUrsula von der Leyen prevesteşte ceea ce mulţi anticipau. Asta va stârni un RĂZBOI în Europa!

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, consideră că Uniunea Europeană ar trebui să discute dacă va fi necesară vaccinarea obligatorie pentru a ajuta la combaterea creșterii cazurilor de Covid-19, precum și a noii variante Omicron.

Cred că este de înțeles și potrivit să deschidem această discuție acum – cum putem încuraja și, eventual, să ne gândim la vaccinarea obligatorie în Uniunea Europeană”, a spus ea.

Şi cancelarul Germaniei vrea vaccinarea obligatorie

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, și-a exprimat sprijinul pentru ca vaccinul împotriva Covid-19 să fie obligatoriu și a cerut un vot parlamentar asupra planului. Grecia, între timp, impune o amendă lunară de 100 de euro persoanelor de peste 60 de ani care nu sunt vaccinate, numind-o taxă de sănătate.

UE nu are autoritatea de a impune mandate de vaccinare, dar poate încerca să aducă statele membre împreună pentru a conveni asupra unei abordări comune.

Se întrunesc miniștrii sănătății din UE

Miniștrii sănătății se vor întâlni marți pentru a discuta despre situația Covid, iar liderii UE o vor aborda la următorul summit programat pe 16 decembrie, a adăugat oficialul.

Von der Leyen a menționat că 77% dintre adulții din UE sunt vaccinați și că vaccinarea completă și utilizarea pe scară largă a vaccinurilor de rapel rămân cea mai bună modalitate de a lupta împotriva pandemiei.

 

author avatar
Andrei Ștefan