AcasăNewsUrsul ucigas a fost impuscat de vanatori. Acesta atacase trei persoane

Ursul ucigas a fost impuscat de vanatori. Acesta atacase trei persoane

(foto: captura RTV)

Ursul care a atacat trei persoane, din care una a murit din cauza ranilor grave suferite, a fost impuscat de vanatori, urmand a se stabili daca acesta era turbat.

(foto: captura RTV)

Spaimele la care au fost suspusi localnicii din zona Pietrosita, judetul Dambovita, au luat sfarsit, ursul care a omorat un barbat si a ranit alte doua persoane fiind impuscat, sambata noapte, de catre vanatori.

Acesta a fost identificat de catre oamenii legii si de vanatori, fiind omorat la marginea localitatii Pietrosita, pe malul raului Ialomita de un vanator care, auzind mai multi caini latrand si-a aprins lanterna si, vazand ursul, l-a impuscat.

„A fost impuscat un urs, dar nu putem preciza daca este vorba despre animalul care a atacat trei persoane. Ursul omorat va fi dus la Directia Sanitara Dambovita si vor fi prelevate probe din carnea lui, pentru analize. Poate fi vorba despre rabie, pentru ca un animal sanatos nu poate avea un asemenea comportament”, a declarat directorul Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic, Sever Stanciu, citat de realitatea.net.

Interventia oamenilor legii si a vanatorilor a sosit dupa ce Rovana Plumb, ministrul Mediului, a anuntat ca ar trebui actionat intr-un timp cat mai scurt pentru uciderea ursului, astfel incat acesta sa nu mai atace si alte persoane.

„Trebuie intervenit in aceasta noapte, altfel se poate intampla ca acest urs, care are un comportament deviant, suspectat de turbare, sa mai atace pe cineva. Nu sunt de acord sa se faca interventia maine dimineata. Este foarte dificil de intervenit. Facem tot ce tine de noi. Am cerut un elicopter de la MAI. Se pare ca in zona sunt mai multi ursi, nu toti au acest comportament, pentru a nu face incurcatura, trebuie sa il identificam pe cel suspect de turbare”, a declarat aceasta.

Ursul ucigas a fost impuscat de vanatori dupa ce sambata de dimineata a atacat un barbat in varsta de 72 de ani, din satul Dealul Frumos, comuna Pietrosita, care se afla intr-o livada. Din cauza ranilor grave suferite acesta a decedat. Ulterior, ursul a mai atacat o femeie, incidentul petrecandu-se intr-o localitate invecinata comunei Pietrosita. Acelasi urs a mai atacat o persoana, care s-a ales insa cu rani usoare.

author avatar
Ionut Zgimbau
326 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger