AcasăNewsUrsul care a atacat padurarii din Arges era turbat

Ursul care a atacat padurarii din Arges era turbat

Ursul care a ranit, vineri, doi padurari din localitatea argeseana Corbeni era turbat. Analizele au aratat ca animalul, impuscat la cateva ore de la incident, avea rabie.

Dupa ce a atacat cei doi padurari, ursul a fost impuscat. Analizele efectuate de veterinarii argeseni au indicat faptul ca animalul avea rabie.

Directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Arges, Daniel Lupu, a anuntat ca, dupa ce testele au indicat faptul ca ursul care a atacat cei doi padurari era turbat, in zona unde a avut loc incidentul, respectiv fondul de vanatoare Arefu care apartine Ocolului Silvic Vidraru, a fost instituita carantina pe o portiune de 30 de kilometri, potrivit realitatea.net . Cainii, pisicile si vulpile din acel perimetru vor fi vaccinate.

Cei doi padurari au fost raniti, vineri intr-o zona impadurita din Corbeni, in timpul unei partide de vanatoare. Primul padurar ranit de ursul furios a fost transportat de urgenta la spital cu leziuni la o mana. Al doilea, care a incercat sa isi scape colegul din ghearele animalului, a fost la randul sau ranit, insa in cazul lui leziunile nu sunt atat de grave.

583 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger