AcasăNewsUrşii se apropie de Bucureşti! Alertă la Ploiești după ce un astfel...

Urşii se apropie de Bucureşti! Alertă la Ploiești după ce un astfel de animal a fost văzut pe străzi

sursa foto: stirileprotv.ro

Prezenţa unui urs a fost semnalată duminică noapte pe o stradă din Ploieşti, anunţă autorităţile locale, care precizează că ultima dată animalul a fost văzut în zona de nord a oraşului.

Duminică noapte, autoritățile au emis mesaj RO-Alert privind prezenţa unui urs pe strada Găgeni din Ploieşti.

Un urs, pe strada Găgeni

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, prezenţa animalului a fost semnalată pe strada Găgeni, iar la faţa locului a fost alocat un echipaj SMURD.

Astfel, locuitorii oraşului sunt sfătuiţi să evite zona, să păstreze distanţa faţă de animal şi să nu încerce să-l fotografieze sau să-l hrănească. În urmă cu mai mulţi ani, un urs a fost capturat pe străzile din Ploieşti.

Ce a anunţat Primăria Ploieşti?

Conform Primăriei Ploiești, a fost convocat un grup de lucru pentru a fi luate „de urgenţă măsurile care se impun în acest caz”, în zonă mergând reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahovaai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Poliţiei Locale Ploieşti, precum şi ai Poliţiei Ploieşti.

La acţiune participă reprezentanţii Parcului Memorial “Constantin Stere”, precum şi ai Asociaţiei Vânătorilor, „care au venit, astfel, în sprijinul autorităţilor locale cu logistică de profil, necesară în prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun”.

N-au prins, încă, ursul

În ciuda eforturilor autorităților de a prinde ursul, acestea nu au condus la niciun rezultat.Ultima oară, arată datele, în jurul orei 4.30, ursul a fost văzut în zona unei ferme de vaci din apropierea Rafinăriei Vega.

Pe de altă parte, la câțiva kilometrii de Ploiești, oamenii din orașul Predeal primesc câteva avertizări RO-ALERT, pe zi, în care sunt avertizați că ursul este prezent pe străzi.

author avatar
Andrei Ștefan
439 afisari

13 COMENTARII

  1. @Andrei Ștefan
    -nu asa cretinule,
    idiot dobitoc
    invatza:

    „Ursul” se apropie de Bucuresti !

    si scrii ceva de Russia!

    • 7 mar. 2023 · 400 de exemplare de șacali vor fi extrase din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării în cursul acestui an,

      -au belit pu la !

      Șacal auriu: 11 kg

  2. Ce sa faca bietele animale daca animalele cu doua picioare le-au distrus casa, taind padurile? Plus legea care interzice sa se mai hraneasca animalele in padure. Pe vremuri li se lasau carcase in padure, iar padurile ocupau o suprafata mult mai mare decat acum, si nu erau probleme!

  3. Loaza Andrei Stefan loveste din nou:
    „Pe de altă parte, la câțiva kilometrii de Ploiești, oamenii din orașul Predeal primesc câteva avertizări RO-ALERT, pe zi, în care sunt avertizați că ursul este prezent pe străzi.”
    Intre Predeal si Ploiesti sunt cam 70 km in linie dreapta. „Citiva”.

    National, inca o data va rog, scutiti-ne de asemenea „jurnalist” !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger