AcasăNewsUrs lăsat să agonizeze pe marginea drumului, după un accident. Ce spune...

Urs lăsat să agonizeze pe marginea drumului, după un accident. Ce spune ministrul (VIDEO)

Controverse în jurul intervenției după un accident produs sâmbătă seară pe un drum dintre Sovata și Praid, în județul Harghita.

UPDATE: Animalul a fost tranchilizat și apoi împușcat, din câte anunță televiziunile de știri.

Un urs a fost lovit de o mașină, impact în urma căruia cele trei persoane aflate în autoturism nu au fost rănite, animalul, însă, da. Acuzațiile sunt că mamiferul a fost lăsat toată noaptea pe marginea drumului, în agonie.  Jandarmii și polițiștii au rămas în zonă, pentru a securiza perimetrul.

S-a aflat că primul veterinar ajuns la caz nu ar fi avut tranchilizant. Oficialul din fruntea Ministerului mediului consideră situația „regretabilă”. „Din păcate suntem într-o situație regretabilă și trebuie să recunoaștem, cu adevărat tristă. Această situație se încadrează în prevederile unei hotărâri de Guvern din 2010, 323, pe răniri, capturi și ucideri accidentale, iar aici legislația este foarte clară. Atribuția de intervenție trebuia să fie a Jandarmeriei și a medicilor veterinari arondați DSV. Pe această situație, noi, Ministerul Mediului nu ar fi trebuit să dăm ordinul de recoltare. Și cu toate acestea, am sunat la Minister, am trimis directorii astăzi în Ministerul Mediului să putem rezolva această problemă regretabilă. E inuman, vă spun sincer, să lași un animal să agonizeze atât timp cât nimic în lege nu te-a împiedicat să intervii”, a declarat ministrul Mediului, la Digi24. Liberalul a completat spunând că a trimis la fața locului un alt veterinar, cu tranchilizant,”cel de acolo nu avea” și că animalul va fi supus unui control, înainte de a decide pasul următor.

author avatar
Andrei Coman
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger