AcasăNewsUrmeaza zile „extrem de critice” pentru Siria

Urmeaza zile „extrem de critice” pentru Siria

CNN a aratat si o harta a depozitelor de arme chimice ale armatei siriene

NATO a dat unda verde instalarii bateriilor de rachete Patriot la granita Turciei cu Siria, cum era de asteptat.

CNN a aratat si o harta a depozitelor de arme chimice ale armatei siriene

Aliatii o tin cu „armele chimice” ale lui Assad, ca sa justifice interventia militara, dupa ce au intarziat prea mult cu motivele umanitare.

„Patriot” contra gaz sarin

Agentia israeliana Debka a anuntat ca, in noaptea de 4 decembrie, un convoi al armatei siriene a mutat arme chimice din depozitele unor baze din Damasc, catre Alep, profitand de vremea nefavorabila – vant puternic, ploaie si nori – ce a impiedicat un eventual atac aerian din partea fortelor aliate. Sursele Debka spun ca e vorba de gaz sarin, in care caz nici nu se recomanda un atac ce ar risca sa-l imprastie in toate directiile. La vremea cand bateriile Patriot soseau in Turcia, obuzele cu incarcatura de gaz sarin erau si ele in „pozitiile prestabilite”. De remarcat, rachetele Patriot nu au efect asupra unui tir cu obuze cu incarcatura chimica.

Nave rusesti au sosit la Tartus

„Urmatoarele ore si zile sunt critice pentru Siria”, au declarat ofiteri israelieni din Armata de Nord. Presedintele rus, Vladimir Putin, in scurta sa vizita la Istanbul, a declarat ca „scenariul Libia”, cu frontul sau jihadist, nu trebuie sa se repete in Siria. Ieri, doua nave rusesti de razboi, Novocerkask si Saratov, au sosit in portul sirian Tartus, demonstrand clar ca Rusia se va opune interventiei militare. De partea cealalta se afla nava de asalt USS Iwo Jima. Intre timp, Iranul a mai capturat o drona americana si a anuntat ce spiona aceasta, din datele inregistrate: obiective militare iraniene si terminalele conductelor de petrol!

author avatar
Adina Mutar
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger