AcasăNewsUrmeaza un interval cu ploi torentiale si vijelii!

Urmeaza un interval cu ploi torentiale si vijelii!

Dupa mai multe zile in care soarele a stralucit din plin, iar temperaturile au depasit in multe zone din tara pragul de 35 de grade, canicula va lasa loc ploilor si descarcarilor electrice, dar si vijeliilor.

De marti dupa-amiaza incepand -de la ora 15-, meteorologii au anuntat ca in zonele de sud est, esti si nord-est vremea va deveni instabila. Soarele va lasa loc pe cer norilor de furtuna, iar vantul va sufla puternic.

A fost emisa o atentionare COD GALBEN, conform careia valul de instabilitate va cuprinde Moldova, Dobrogea si jumatatea de est a Munteniei – unde se vor semnala ploi torentiale, insemnate cantitativ. Aversele pot depasi local 25 l/mp, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie. De asemenea, specialistii spun ca vantul va putea capata aspect de vijelie. Precipitatiile pot fi insotite de grindina si descarcari electrice.

Conform ANM, ploi cu fulgere si grindina pot aparea si in restul teritoriului, insa „pe arii mai restranse”. Si chiar daca vestile venite oferite de meteorologi nu sunt tocmai bune, cei care tolereaza mai greu caldura se pot considera norocosi: scapa de senzatia de caldura sufcanta, desi specialistii ANM informeaza ca disconfortul termic se mentine deosebit de accentuat, in sud-estul teritoriului, marti dupa-amiaza. Atentionarea COD GALBEN este valabila pana miercuri la ora 15.

Sursa foto: stiri.covasnamedia.ro

406 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger