AcasăNewsUrmeaza testarea la limba straina din cadrul examenului de BACALAUREAT 2013

Urmeaza testarea la limba straina din cadrul examenului de BACALAUREAT 2013

Luni, 10 iunie, 187.000 de candidati s-au inscris la examenul „maturitatii” din sesiunea de vara 2013. Dupa ce au trecut de probele orale la limba romana, limba materna si competente digitale, elevii trebuie sa se prezinte la proba de competente digitale intr-o limba de circulatie internationala.

Timp de patru zile, in perioada 25 si 28 iunie, absolventii de liceu vor fi testati la o limba straina – engleza, franceza, germana, italiana sau spaniola. Aceasta proba este obligatorie pentru toti elevii, indiferent de filiere sau profiluri. Fara sustinerea acestei probe, candidatii nu vor putea da probele scrise din cadrul Bacalaureatului 2013.

Examenul la limba straina este constituit din trei parti – orala, de intelegere a unui text audio, proba scrisa si inca una orala, unde elevii vor trebui sa raspunda la trei subiecte. In functie de punctajele pe care le vor obtine, elevilor li se vor stabili urmatorul nivel de competenta – 11-30 puncte: A1, 31-60 puncte: A2, 61-80 puncte: B1 si 81-100 de puncte: B2. Cei care au obtinut deja certificate lingvistice pot trece peste aceasta proba.

Dupa ce candidatii la Bacalaureat 2013 vor sustine probele la limbile straine, urmeaza testarile scrise care se vor desfasura conform calendarului urmator:  1 iulie – limba si literatura romana, 2 iulie – limba si literatura materna, 3 iulie – proba obligatorie a profilului si 5 iulie – proba la alegere a profilului si specializarii.

author avatar
Anca Murgoci
220 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger