AcasăNewsUrmează o iarnă grea! Rămânem fără gaz / „Nu e o predicție”

Urmează o iarnă grea! Rămânem fără gaz / „Nu e o predicție”

gazUrmează o iarnă grea! Rămânem fără gaz / „Nu e o predicție”

România va rămâne fără gaz în luna februarie, a spus Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă.

Specialistul în energie precizează că afirmaţia sa este un scenariu cu mai multe ipoteze, şi nu o predicţie. În context, el vorbeşte de ipotezele unei ierni grele.

„Rămânem fără gaz în februarie. Vorbim de ipotezele unei ierni foarte grele. Dacă iarna asta se repetă (cum a mai fost anul trecut), la sfârşitul iernii, probabilitatea să închidem un număr mare de consumatori e foarte mare! E un scenariu cu nişte ipoteze. Nu e o predicție”, a declarat, marţi, specialistul.

Rezervele de gaze ale României, epuizate?

Ministrul Energiei Virgil Popescu intervine după aceste afirmații și dă asigurări că România are stocuri suficiente de gaz. „Iarna aceasta va fi ca și iarna trecută, ca și acum două ierni, ca și acum trei ierni, pentru că aceeași capacitate de extracție avem, ba din contră, mai mare o avem acum de gaze naturale din depozite”, a spus ministrul Energiei.

În plus, oficialul dă asigurări că niciun consumator nu va avea gazul întrerupt. „Singura diferență este, dacă ați observat, pentru că nu se mai rezervă anticipat capacități de interconectare, capacități de intrare, iar după părerea noastră și a altor colegi ai mei din statele membre, este la fel o modalitate de a sensibiliza piața și a ține prețul sus”, a spus Virgil Popescu.

author avatar
Andreea Vlad
610 afisari

2 COMENTARII

    • De unde ii găsiți domnilor. Faceți bani fără număr, practic îi furați in intelegere cu cei responsabili din guvern și nu sunteți in stare să angajati persoane care au depasit 4 clase in cariera lor „universitară” ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger