AcasăNewsUrmeaza cateva zile cu ploi insemnate, in mai multe zone din tara

Urmeaza cateva zile cu ploi insemnate, in mai multe zone din tara

Noi vesti proaste despre vreme. Dupa un interval cu temperaturi scazute, urmate de ninsori, apoi de o usoara incalzire a vremii, dar si de ploi si precipitatii mixte, care au favorizat aparitia poleiului, de aceasta data sunt anuntate trei zile de ploi insemnate cantitativ. Precipitatiile se vor semnala, din cate anunta meteorologii, in aproape toata tara, drept urmare umbrelele si pelerinele de ploiae vor fi accesorii utile in urmatorul interval.

Asadar, din cate precizeaza specialistii de la Administartia Nationala de Meteorologie, prin intermediul unei informari emise sambata la pranz, din aceasta noapte, de la ora 23, si pana marti dimineata, in jurul orei 9, cuvantul de ordine in privinta vremii va fi „ploaie”, cu exceotia zonelor montane inalte, unde vor cadea precipitatii mixte. In rest, in nordul, centurl si vestul tarii se vor semnala -temporar- ploi. Conform expertilor de la ANM, in Maramures, in Crisana (mare parte din aceasta regiune), precum si in nordul Transilvaniei si al Carpatilor Orientali, dar si in Muntii Apuseni „precipitatile vor cadea aproape continuu, iar cantitatile de apa ce se vor cumula pe durata intregului interval, vor fi local de 25…30 l/mp si pe arii restranse de 40…50 l/mp”.

Si de parca nu ar fi suficient ca se anunta ploi insemnate cantitativ, din cate mentioneaza meteorologii, nici vantul nu va lipsi din peisaj, insa nu in intreaga tara, ci doar la munte si in vestul tarii, cu intensificari mai pronuntate in cursul noptii de 11/12 ianuarie.

232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger