AcasăNewsUrmeaza 3 zile cu vreme foarte calda. Maximele pot atinge si 37...

Urmeaza 3 zile cu vreme foarte calda. Maximele pot atinge si 37 de grade, vineri

Alertă meteo: val de căldură și disconfort termic ridicat! Câte zile e valabil CODUL GALBEN de la ANM și în ce zone/Prognoză specială pentru București

Se intampla rar ca, la mijloc de septembrie, termometrele sa ajunga sa indice maxime caniculare, specifice, mai degraba, lunii lui Cuptor. Cu toate acestea, din cate au anuntat specialistii, asa va arata tabloul vremii pentru urmatorul interval.

Mai precis, meteorologii au anuntat, miercuri la pranz, prin intermediul unei informari, faptul ca in urmatoarele trei zile, mai precis intre 17 si 19 septembrie, mercurul din termometre va urca nesperat de mult pentru mijlocul primei luni de toamna.

Astfel, in intreaga tara va fi mai cald ca de obicei, inclusiv in regiunile intracarpatice. Insa in Banat, Crisana, Maramures si local in Transilvania, termometrele vor indica frecvent valori maxime de 33-34 de grade.

Dar asta nu e tot. Vineri, respectiv la mijlocul acestui interval, este posibil, insa doar izolat, dupa cum precizeaza reprezentantii ANM, sa apara situatii in care maximele sa ajunga, la amiaza, si la 35-37 de grade. Canicula aduce si un disconfort termic accentuat.

author avatar
Cristina Stefan
399 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger