AcasăNewsUrmărire spectaculoasă pe DN1. Poliţiştii au tras cu pistolul după un şofer...

Urmărire spectaculoasă pe DN1. Poliţiştii au tras cu pistolul după un şofer care nu voia să oprească maşina

sursa foto: Facebook/Poliția Română

A fost o urmărire ca-n filme pe DN1. S-a întâmplat între Bucureşti şi Ploieşti, după ce, iniţial, un şofer, care conducea o maşină fără plăcuţe de înmatriculare, a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor.

Șoferul, spun surse Digi24, ar fi furat o mașină din parcarea unui mall din Capitală și a fugit cu ea.

Suspectul a condus şi pe contrasens

Şoferul ar fi mers inclusiv pe contrasens. Ca să-l oprească, polițiștii au tras mai multe focuri de armă, inclusiv în cauciucurile autoturismului.

Polițiștii Ilfoveni au procedat la urmărirea autovehiculului, folosind semnalele acustice și luminoase din dotarea autospecialei de poliție.

Agenţii au utilizat armamentul din dotare, executând focuri de armă în plan vertical și ulterior asupra pneurilor autoturismului urmărit. La un moment dat, presupusul autor a întors autoturismul pe direcția București, polițiștii reușind să-l intercepteze și să-l oprească în zona kilometrului 34.

În urma verificărilor privind prezența în organism a alcoolului ori a substanțelor psihoactive, rezultatele au fost negative. Bărbatul respectiv a fost preluat de către polițiștii Capitalei, pentru continuarea cercetărilor în cauză.

Ce a transmis Poliţia?

După ce a fost spart geamul autoturismului urmărit, bărbatul a fost scos din mașină, deși a fost ușor rănit. Rănit a fost și un polițist, însă rănile sunt superficiale. Bărbatul a fost acum reținut pentru 24 de ore și va avea ce pedeapsă riscă în zilele următoare.

”La data de 24 septembrie a.c., în jurul orei 9:50, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către Poliţia Capitalei cu privire la faptul că o persoană bănuită de comiterea unei infracţiuni, în zona unui mall din Bucureşti, se deplasează către judeţul Prahova, pe DN1, cu un autoturism fără plăcuţe cu numere de înmatriculare.

Acţionând cu operativitate, poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov au observat autoturismul semnalat în zona localităţii Ciolpani şi întrucât conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalele regulamentare ale poliţiştilor, continuându-şi deplasarea către judeţul Prahova, poliţiştii Ilfoveni au procedat la urmărirea autovehiculului, folosind semnalele acustice şi luminoase din dotarea autospecialei de poliţie.

În timpul urmăririi, în contextul în care conducătorul auto refuza să oprească, poliţiştii au utilizat armamentul din dotare, executând focuri de armă în plan vertical şi ulterior asupra pneurilor autoturismului urmărit. La un moment dat, presupusul autor a întors autoturismul pe direcţia Bucureşti, poliţiştii reuşind să-l intercepteze şi să-l oprească, în zona kilometrului 34”, a transmis IPJ Ilfov.

author avatar
Andrei Ștefan
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger