AcasăNewsUrmărire cu focuri de armă în Constanța. Ce s-a aflat despre șoferul...

Urmărire cu focuri de armă în Constanța. Ce s-a aflat despre șoferul pe urmele căruia au pornit polițiștii

IPJ Constanța: focuri de armă pentru prinderea unui șofer care conducea drogat și fără permis (sursa foto: Facebook)

Un episod desprins parcă dintr-un film de acțiune a avut loc recent pe străzile din orașul de la malul mării. Polițiștii au pornit pe urmele unui autoturism despre care s-a aflat că ar fi fost condus haotic. Oamenii legii au încercat să oprească mașina respectivă, dar cum șoferul nu s-ar fi conformat, a început urmărirea autovehiculului. Într-un final, s-a aflat și de ce ar fi căutat să scape din vizorul polițiștilor tânărul aflat la volan: nu avea permis de conducere și ar fi fost și sub influența influența substanțelor psihoactive.

Totul s-a întâmplat în ultima zi a săptămânii recent încheiate, dar amănunte despre acest caz au fost aflate public marți, 17 mai, prin intermediul unui comunicat.

Unde a fost observat autoturismul pe urmele căruia a pornit echipajul de poliție

IPJ Constanța a anunțat că duminică după-amiază, un echipaj din cadrul Secției 2 – format din trei polițiști și aflat în patrulare în cartierul Palazu Mare, din orașul Constanța – a observat un bărbat, care conducea haotic pe strada Dumbrăveni.

Lesne de înțeles, oamenii legii au încercat să afle ce se întâmplă. Astfel că au dat să oprească autoturismul respectiv, doar că șoferul nu doar că nu s-a conformat, dar ar fi și accelerat, în ideea că ar putea da bir cu fugiții.

„Polițiștii au efectuat semnal de oprire, însă bărbatul și-a continuat deplasarea, accelerând viteza, pentru a-și pierde urma. Echipajul de poliție a pornit pe urmele autoturismului pe mai multe străzi din cartierul Palazu Mare, șoferul fiind somat în repetate rânduri”, se menționează în comunicatul transmis de IPJ Constanța.

Un foc tras în plan vertical, trei în direcția pneurilor

Cum șoferul tot nu a oprit mașina, s-a aflat că unul dintre polițiștii din echipaj a folosit armamentul din dotare, trăgând un foc de avertisment în plan vertical și trei în direcția roților autoturismului urmărit.

„Întrucât acesta nu a oprit, unul dintre polițiști, George, a executat 4 focuri cu armamentul din dotare, dintre care unul de avertisment, în plan vertical, și 3 în direcța pneurilor autoturismului, moment în care șoferul a oprit mașina, iar împreună cu pasagerul dreapta față au încercat să abandoneze vehiculul și să fugă.

Cei 2 au fost imobilizați și încătușați de către polițiști, fiind conduși la sediul Secției 2, pentru audieri”, au mai anunțat reprezentanții IPJ Constanța, cu tot cu precizarea că în urma folosirii armamentului nu au rezultat victime.

Ce au scos la iveală cercetările

Polițiștii au făcut cercetări. Așa au stabilit că tânărul șofer nu avea permis de conducere. Și nu sunt singurele amănunte aflate despre conducătorul auto „protagonist” al acestui episod.

„Din cercetări a reieșit faptul că bărbatul, de 29 de ani, nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și se afla sub influența substanțelor psihoactive, rezultatul fiind pozitiv pentru opiu și cocaină”, se menționează în comunicatul IPJ.

În primă fază, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior prezentat instanței, care a decis arestarea sa preventivă.

241 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger