AcasăNewsUrmărire ca-n filme, cu focuri de armă și o mașină răsturnată. Polițiștii...

Urmărire ca-n filme, cu focuri de armă și o mașină răsturnată. Polițiștii de frontieră, pe urmele unui șofer din Maramureș – VIDEO

Urmărire ca-n filme, cu focuri de armă și o mașină răsturnată. Polițiștii de frontieră, pe urmele unui șofer din Maramureș - VIDEO (sursa foto: politiadefroniera.ro)

O situație desprinsă, parcă, dintr-un film de acțiune a ajuns, joi, 10 iunie, la urechile opiniei publice. Cazul a fost anunțat de către reprezentanții Poliției de Frontieră. Totul s-a întâmplat la primele ore ale acestei zile, după ce s-a încercat oprirea unei mașini, pentru control.

Din comunicatul remis de sursa citată reiese că ”azi (joi-n.n) dimineață, în jurul orei 03.20, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Vișeu de Sus au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism marca Mitsubishi fără plăcuțe de înmatriculare, care circula pe un drum forestier, de la frontiera de stat spre interiorul țării, pe direcția localității Borșa, județul Maramureș”.

Ar fi fost două încercări de a-l opri pe șoferul acestei mașini. În primă fază, s-a aflat că s-au tras inclusiv trei focuri de avertisment, în plan vertical, după ce conducătorul auto nu ar fi ținut cont de semnalele polițiștilor de frontieră.

”Șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare și nici la somațiile polițiștilor de frontieră, continuându-și deplasarea în mare viteză, fapt pentru care au fost trase trei focuri de avertisment în plan vertical”, se mai precizează în comunicat.

Foc de armă tras spre pneurile mașinii

A urmat o nouă tentativă de a opri autoturismul respectiv, la ceva distanță de prima zonă în care s-a încercat același lucru. La un moment dat, mașina urmărită s-a răsturnat, lângă un pod peste o apă.

”După câțiva kilometri o altă patrulă a poliției de frontieră a încercat sa-l oprească, dar nici de această dată conducătorul auto nu s-a oprit, fapt pentru care, în conformitate cu prevederile legale, lucrătorii noștri au tras un foc de armă spre pneurile mașinii. În acel moment, șoferul a virat brusc pe un drum lăturalnic, iar la puțin timp, la trecerea peste un pod, mașina s-a răsturnat”, conform aceleiași surse.

De altfel, din imaginile surprinse la fața locului se poate vedea că autovehiculul s-a oprit într-o rână, cu partea din față în cursul de apă.

Ce s-a găsit în autoturism

Din informațiile care au fost făcute publice de către reprezentanții Poliției de Frontieră, s-a mai aflat că șoferul, un bărbat de 35 de ani, domiciliat în județul Maramureș, ”nu prezenta leziuni majore şi nu a dorit asistenţă medicală”.

Mai mult, s-a trecut la verificarea autoturismului pe urmele căruia s-au aflat polițiștii de frontieră. Iar ce s-a găsit în interior i-a condus pe reprezentanții legii către o ipoteză deloc de trecut cu vederea. ”În urma unui control sumar asupra mijlocului de transport au fost observate în interiorul autoturismului păr de animal și pete de sânge, indicii privind săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic. Totodată, s-a mai constatat că persoana în cauză are dreptul de a conduce anulat”, precizează aceeași sursă.

În cazul de față, se continuă cercetările, sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Viseu de Sus. De asemenea, participă și reprezentanţi ai Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase al IPJ Maramureş.

195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger