AcasăNewsUrmarile vremii rele, vizibile in 8 judete: apa a ajuns in 137...

Urmarile vremii rele, vizibile in 8 judete: apa a ajuns in 137 de gospodarii. Localitati fara curent

Ploile si manifestarile de vreme severa, anuntate in cursul zilei precedente de meteorologi, au lasat in urma pagube. Cel mai important este faptul nu au fost victime omenesti.

Aproape 4.000 de pompieri militari din 26 de judete au pus umarul si i-au sprijinit pe localnicii din zonele afectate de furia naturii. Bilantul comunicat marti de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta indica faptul ca „avertizarile emise de meteorologi au produs efecte in 8 judete (AG, BC, CL, MS, NT, PH, SV si VS), iar misiunile derulate au vizat evacuarea apei din 2 subsoluri si 137 de gospodarii ale cetatenilor, fiind afectate 17 locuinte”.

In judetul Vrancea sunt cinci localitati in care au fost anuntate probleme la nivel de alimentare cu energie electrica, dar se spera sa fie rezolvate cat mai rapid, avand in vedere ca echipe de interventie sunt deja pe teren, pentru a incerca remedierea situatiei.

Totodata, apa sau aluviunile ajunse pe carosabil au afectat circulatia pe trei drumuri nationale – DN 2F, DN 11A si DN 15D- si tot atatea judene -DJ 102, DJ 153C si DJ 159A. „La acest moment, pentru inlaturarea efectelor hidrometeorologice, salvatorii intervin in judetele Arges, Neamt si Vaslui pentru degajarea apei si aluviunilor de pe carosabil (DN 15D, DJ 159A si DC 26) si pentru evacuarea apei din 20 case si 24 curti”, transmite IGSU.

foto: arhiva/sursa: Facebook

122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger