AcasăNewsUrmările furtunii. Peste 1.000 de apeluri la 112, în judeţul Constanţa: zeci...

Urmările furtunii. Peste 1.000 de apeluri la 112, în judeţul Constanţa: zeci de acoperișuri smulse de vânt și mașini avariate

sursa foto: Facebook/ISU Constanta

Vremea rea care s-a abătut în weekend asupra județului Constanța a lăsat în urmă pagube materiale. Vântul puternic a pus la pământ sute de arbori, a smuls multe acoperișuri, fiind avariate zeci de mașini. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Pompierii au ieșit pe teren, răspunzând apelurilor care semnalau urmările furiei naturii.

Peste o mie de apeluri la 112 au fost înregistrate în judeţul Constanţa din cauza vremii, pompierii fiind chemaţi să îndepărteze 240 de copaci şi 50 de acoperişuri smulse de vânt. Iar duminică seară, la ora 20, nu mai puțin de 21 de localităţi erau încă fără curent electric.

Citiți și: Iarna face ravagii. Unitatea 1 de la Cernavodă s-a deconectat din cauza furtunilor! S-a pierdut o barjă maritimă, cu 3 oameni! (VIDEO)

Au fost degajaţi 240 de copaci

„Colegii din dispeceratul inspectoratului au preluat peste o mie de apeluri la 112 privind efectele negative produse de furtuna, de ieri de la ora 13:00 până astăzi la ora 20:00”, a transmis, duminică seară, 19 noiembrie, ISU Constanţa.

Conform sursei citate, au fost degajaţi 240 de copaci, 25 stâlpi de electricitate, 3 stâlpi RDS & RCS şi 50 de acoperişuri de locuinţă.

De asemenea, s-a mai anunțat că, din cauza vremii, au fost avariate 60 autoturisme și un coş de fum de locuinţă. S-au fisurat și 4 ţevi de gaz.

Potrivit aceleiași surse, din datele centralizate, la ora 20.00, 21 de localităţi erau fără energie electrică. Dar, potrivit ISU, se lucra pentru remedierea problemelor.

„Din fericire, nu s-au înregistrat victime! Colegii sunt și la această oră în teren, lucrează neîncetat pentru siguranța cetățenilor” – a mai precizat ISU Constanța, duminică seară târziu.


author avatar
Andrei Coman
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger