AcasăNewsUrgent, platiti-va facturile! Statul a bagat-o pe maneca: daca nu faceti asta,...

Urgent, platiti-va facturile! Statul a bagat-o pe maneca: daca nu faceti asta, penalizarile pot ajunge la un miliard de euro

Farmacistii vor primi cele mai mari despagubiri de la stat

La 12 martie 2013 intra in vigoare o directiva a Comisiei Europene, prin care Romania va fi obligata sa achite in 30 de zile facturile emise de terti. In caz contrar, penalizarile pot ajunge la un miliard de euro.

Farmacistii vor primi cele mai mari despagubiri de la stat

Directiva prevede o penalizare de minimum 40 de euro pentru fiecare factura neplatita in termen de 30 de zile. Romania, care are restante la achitarea datoriilor catre terti de peste 180 de zile, nu a cerut derogare si va trebui sa aplice normativul din 12 martie 2013.

Conform unor estimari ale analistilor Economica.net, penalizarile s-ar putea ridica la aproximativ un miliard de euro, daca firmele care au furnizat bunuri si servicii statului vor cere despagubiri pentru neplata facturilor in termenul prevazut de UE.  Statul va plati cele mai mari daune catre producatorii si distribuitorii de medicamente, care au de incasat bani pentru facturi emise chiar si cu 300 de zile in urma.

author avatar
Arpad Dobre
498 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger