AcasăNewsUPDATE: Un feribot cu 350 de pasageri, disparut in larg langa Papua...

UPDATE: Un feribot cu 350 de pasageri, disparut in larg langa Papua Noua Guinee

UPDATE. Peste 200 de persoane au fost salvate dupa naufragiul feribotului au anuntat echipele de salvare. „La ora 16.30 (07.30 ora Romaniei), opt nave comerciale erau la fata locului si cinci au recuperat supravietuitori. Sunt 219 supravietuitori la bordul acestor vapoare”, au declarat autoritatile australiene.

Un feribot disparut in larg in apropiere de coasta de est a Papua Noua Guinee cu 350 de pasageri la bord este, cel mai probabil, scufundat.

Compania maritima Star Ships a pierdut contactul cu nava MV Rabaul Queen in timp ce aceasta naviga intre porturile Kime si Lae pe coasta de est a tarii, conform ABC.

Compania maritima Star Ships a confirmat informatia pentru AFP si a transmis ca accidentul s-a produs din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, vorbind despre „supravietuitori”. Contactul cu nava a fost pierdut joi in jurul orei 06:00 (22:00, miercuri, ora Romaniei), a declarat purtatorul de cuvant al companiei, John Whitney.

„Echipe de salvare australiene sunt in zona. Niciun deces nu a fost raportat pana acum”, a adaugat acesta, vorbind despre „supravietuitori”.

Nava a transmis un mesaj S.O,S, in dimineata zilei de joi, a confirmat Autoitatea pentru securitatea maritima din Papua Noua Guinee, citata de grupul audiovizual ABC.

author avatar
Ciprian Purice
395 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger