AcasăNewsUPDATE. Doi mineri, surprinsi de o surpare in subteran, la Lupeni. Unul...

UPDATE. Doi mineri, surprinsi de o surpare in subteran, la Lupeni. Unul dintre ei a murit

Salvatorii au fost anuntati despre producerea unui incident la Mina Lupeni.

 

UPDATE 2: S-au mai aflat detalii in cazul accidentului produs in subteran, mai exact a surparii unei galerii in mina Lupeni.

Minerul care nu a mai putut fi salvat, desi salvatorii i-au aplicat manevre de resuscitare, avea 42 de ani.

Colegul sau, unicul supravietuitor al acestei drame din subteran, are 33 de ani si a fost dus deja la spital, la Petrosanu, pentru a fi supus unor teste medicale suplimentare, in conditiile in care fusese evaluat, in prima faza, de catrele de la salvare care asteptau la iesirea din mina. Conform ISU Hunedoara, tanarul „a fost ajutat de salvatori sa iasa din mina pe picioarele lui, fiind constient si cooperant”.

UPDATE: Din pacate, vin informatii triste despre accidentul din Valea Jiului. Unul dintre mineri a murit. Informatia a fost confirmata de Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, din cadrul Ministerului de Interne, intr-o interventie la Antena3.

––-

Alerta a fost data miercuri dimineata, in jurul orei 8. Pe masura ce s-a intervenit la fata locului, s-a stabilit ca incidentul s-a produs la circa trei kilometri de intrarea in Mina Lupeni si ca doi mineri au nevoie de ajutor, fiind surprinsi de o surpare. Salvatorii minieri au intervenit in subteran, pentru a-i scoate cat mai rapid pe cei doi ortaci la suprafata, pentru a primi ingrijiri medicale.

In tot acest timp, la intrarea in mina au asteptat echipaje medicale de la salvare, pregatite sa intervina in ajutorul celor doi barbati.

author avatar
Cristina Stefan
94 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger