AcasăNewsUPDATE: Bilantul naufragiului navei de croaziera Costa Concordia, din largul Italiei a...

UPDATE: Bilantul naufragiului navei de croaziera Costa Concordia, din largul Italiei a ajuns la sase morti!

Echipele de salvare au gasit luni dimineata cadavrul unui barbat pe epava navei Costa Concordia, ridicand la sase morti bilantul naufragiului acestui pachebot de croaziera in apropiere de insula italiana Giglio, a anuntat agentia ANSA, citata de AFP.

Pompierii, care au continuat toata noaptea operatiunile de cautare a disparutilor, au gasit la bordul navei corpul unui pasager care purta vesta de salvare. El se afla pe cea de-a doua punte in partea inca scufundata a navei. Identitatea acestuia nu a fost insa divulgata. In urma catastrofei produse vineri seara, la un secol dupa naufragiul Titanicului, 15 persoane sunt in continuare date disparute.

Printre acestea figureaza patru italieni, dintre care un tata de 36 de ani si fiica lui de cinci ani, precum si doua femei siciliene de 50 si 49 de ani. Cele doua femei ar fi tefere potrivit echipelor de interventie, dar familiile lor nu reusesc sa le gaseasca.
Doi americani figureaza de asemenea printre disparuti, ambasada Statelor Unite anuntand pe pagina sa de Facebook ca dintre cei 120 de pasageri americani, 118 au fost gasiti.

Printre disparuti mai sunt doua cupluri de francezi si o persoana a carei nationalitate nu a fost comunicata. Nationalitatea membrilor echipajului care sunt disparuti nu a fost divulgata.

La momentul naufragiului, vineri seara catre ora locala 21.30 (22.30, ora Romaniei), nava avea la bord aproximativ 4.229 de persoane, dintre care peste 3.200 de turisti de 60 de nationalitati, si aproximativ 1.000 de membri ai echipajului. Intre persoanele de la bord figurau si romani.

author avatar
Ciprian Purice
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger