AcasăNewsUnul dintre cele doua reactoare ale centralei de la Cernavoda, oprit pentru...

Unul dintre cele doua reactoare ale centralei de la Cernavoda, oprit pentru remedierea unei defectiuni

Un reactor al centralei nucleare de la Cernavoda va fi oprit controlat, vineri, pentru a se remedia o defectiune la unul dintre echipamentele acesteia. Nu exista probleme la sistemul de siguranta al centralei.

Reparatiile ar urma sa dureze cel mult doua zile, potrivit unor surse din Ministerul Economiei, citate de Mediafax. Oprirea controlata a reactorului nu inseamna ca exista probleme la sistemul de siguranta al centralei de la Cernavoda, anunta sursa citata. Mai mult, inchiderea temporara a reactorului nu ar avea legatura nici cu scaderea alarmanta a nivelului apelor Dunarii.

Autoritatile au anuntat inca de zilele trecute ca monitorizeaza ca nivelul redus al fluviului sa nu afecteze activitatea centralei de la Cernavoda, care asigura circa 18% din consumul energetic al Romaniei. In mod normal, in luna septembrie, debitul Dunarii la intrarea in tara atinge 3.800 metri cubi/secunda, insa zilele trecute a ajuns la doar 2.600 metri cubi/secunda, fapt care a adus in discutie posibilitatea opririi controlate a celor doua reactoare de la Cernavoda.

156 afisari

1 COMENTARIU

  1. AR TREBUI DEMARATA O AMPLA ACTIUNE DE IMPADURIRE A ZONEI CERNAVODA !!! PADUREA AR ACTIONA CA UN SCUT NATURAL IMPOTRIVA RADIATIILOR !!! CEEA CE ESTE IMPADURIT ACUM LA CERNAVODA, ESTE PREA PUTIN PENTRU SANATATEA NOASTRA, A TUTUROR !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger