AcasăNewsUnul dintre cei mai mari criminali din istoria SUA a fost gasit...

Unul dintre cei mai mari criminali din istoria SUA a fost gasit vinovat

James Whitey Bulger, unul dintre cei mai mari criminali din istoria SUA, a fost gasit vinovat de comiterea a cel putin 11 crime si risca sa fie condamnat la inchisoare pe viata.

Bulger a comis crimele respective in perioada 1975-1994, cand a condus una dintre cele mai cunoscute grupari de crima organizata din istorie.

Din postura de lider al „Winter Hill Gang”, Bulger actiona precum un „Robin Hood modern”.

Barbatul, alaturi de alti vecini din cartierul in care locuia in Boston, obisnuia sa ucida lideri ai lumii interlope care perturbau linistea din zona respectiva.

Ulterior, Bulger a devenit colaborator al FBI, care obisnuia sa treaca cu vederea crimele comise de gruparea acestuia in schimbul unor informatii pretioase.

In cele din urma, in mass-media au aparut tot mai multe detalii despre activitatea „Winter Hill Gang”, iar Bulger a devenit o tinta pentru agentii FBI.

Barbatul, acum in varsta de 83 de ani, a reusit sa se ascunda timp de 16 ani pana ce a fost retinut, in iunie 2011, alaturi de Catherine Greig, iubita sa de-o viata si partenera lui in comiterea crimelor. In cei 16 ani in care a fost cautat de FBI, Bulger a ocupat un loc de frunte in topul celor mai cautati criminali din lume.

Luni seara, verdictul juratilor a cazut ca o lovitura de secure, Bulger fiind gasit vinovat pentru comiterea a cel putin 11 crime. In ciuda varstei sale inaintate, liderul „Winter Hill Gang” risca sa-si petreaca restul zilelor dupa gratii.

Trebuie precizat ca, in „vremurile sale de glorie”, Bulger se lauda cu comiterea a cel putin 40 de crime.

author avatar
Cristi Ionita
907 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger