AcasăNewsUnul din teroristii din Bruxelles a lucrat la Parlamentul European

Unul din teroristii din Bruxelles a lucrat la Parlamentul European

Najim Laachraoui a lucrat in 2009 si in 2010 chiar sub nasul europarlamentarilor

Najim Laachraoui, unul din cei doi kamikaze care s-a detonat pe aeroportul Zaventem in 22 martie, a avut doua slujbe sezoniere in Parlamentul European, a informat institutia.

Najim Laachraoui a lucrat in 2009 si in 2010 chiar sub nasul europarlamentarilor

Informatia provine direct din sanul institutiei europene. Intr-un comunicat, Parlamentul a dezvaluit ca Najim Laachraoui, unul din cei doi teroristi kamikaze care au provocat atentatul sangeros de la aeroportul din Bruxelles, a lucrat in sediul institutiei, informeaza Metronews. Najim Laachraoui a fost, cel mai probabil, artificierul in atacurile de la Paris din 13 noiembrie 2015 si in cele din Bruxelles, in 22 martie 2016. Parlamentul european a informat ca acesta a lucrat pentru o firma de curatenie care avea contract cu institutia, timp de o luna, in cursul verilor din 2009 si 2010. ”Asa cum prevede contractul, firma respectiva a furnizat Parlamentului dovada absentei de antecedente penale a lui Laachraoui”, se arata in comunicatul institutiei. Laachraoui a ajuns in Siria, in februarie 2013 si s-a alaturat ISIS, apoi a revenit in Europa. Urme ale ADN-ului sau au fost gasite pe materialul exploziv utilizat in atentatele din Paris dar si in apartamentele din Belgia folosite de terorisii care au lovit in capitala Frantei.

Salah Abdeslam va fi trimis cu elicopterul in Franta

Sven Mary, avocatul suspectului-cheie in atentatele din Paris a declarat, ieri, pentru RTBF ca Abdeslam nu va fi extradat in Franta decat in cateva saptamani. ”Mandatul de arestare belgian trebuie sa fie ridicat pentru ca acesta sa fie trimis in Franta iar acest lucru va fi facut in cateva saptamani. El trebuie sa fie audiat in cadrul altui dosar, cu privire la schimbul de focuri impotriva politistilor de pe strada Dries din cartierul Forest”, a declarat Mary. Intrebat cu privire la eventuala audiere a lui Abdeslam in cadrul anchetei privind atentatele din Bruxelles, Sven Mary a indicat ca nici o audiere nu este prevazuta in acest stadiu al anchetei, reamintind ca Salah nu a fost inculpat in acest dosar. In privinta transportarii lui Salah in Franta, ministerele de Justitie si de Interne belgian si francez vor recurge, cel mai probabil, la formula transportului aerian cu elicopterul, din ratiuni de securitate, de la inchisoarea din Bruges, unde este detinut Abdeslam. Ar fi o premiera intre Franta si Belgia: pana acum, cele doua tari au facut schimburi de prizonieri numai la frontiera.

Paris: Legatura lui Amedy Coulibaly cu Daesh a fost stabilita

Materialul video cu revendicarea autorului luarii de ostastici la Vincennes a tranzitat acelasi canal cu un alt video al ISIS, informeaza Le Parisien. Materialul revendicarii postume a teroristului, difuzat in 11 ianuarie 2015, a fost difuzat via aceeasi adresa IP ca un alt video al ISIS. Coulibaly, imbracat in alb, revendica sincronizarea cu fratii Kouachi (Charlie Hebdo) si jura credinta liderului ISIS. Videoul a fost pus online pe trei siteuri, via o adresa IP americana apartinand unei firme texane, care a fost inchiriata unei companii din Cairo, FBI facand legatura intre materialul lui Coulibaly si cel al ISIS, care anunta capturarea a doi ostatici japonezi, la sfarsitul lui ianuarie 2015.

Marsul contra terorii va avea loc pe 17 aprilie

Marsul ”contra terorii si urii” se va tine duminica, 17 aprilie, incepand cu ora 14.00 la Bruxelles. Actiunea, care trebuia sa aiba loc in 27 martie, fusese anulata din ratiuni de securitate, urmare a atentatelor din capitala Belgiei. Marsul va porni din Gara de Nord din Bruxelles, detaliile traseului urmand sa fie comunicate in scurt timp.

author avatar
Tudor Borcea
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger