AcasăNewsUnul din sapte oameni crede ca vine sfarsitul lumii

Unul din sapte oameni crede ca vine sfarsitul lumii

Multi oameni cred ca sfarsitul le e aproape

Global Public Affairs a efectuat un sondaj de opinie la nivel international pe tema sfarsitului lumii si a „apocalipsei mayase”.

Multi oameni cred ca sfarsitul le e aproape

15% dintre oameni cred ca vor „prinde” sfarsitul lumii, iar 10% sunt convinsi ca va fi anul acesta, la 21 decembrie, asa cum au „prezis” mayasii. Sondajul a fost efectuat in 20 de tari, fiind intevievati 16.262 de oameni, reprezentativi pentru populatia globala. Procentul „credulilor” a fost diferit. 7% dintre francezi cred ca vor trai Armageddonul.

Adica, vor muri in catastrofa, fie ca e vointa lui Dumnezeu, un eveniment cosmic sau un cataclism pamantean de proportii uriase. Acestia sunt la egalitate cu belgienii si britanicii. Turcii, inexplicabil, au un procent de 22%, desi Islamul ar fi trebuit sa-i tina departe de astfel de speculatii. La fel de surprinzator este si procentul americanilor: tot 22 %, desi ei sunt agresati de filme si materiale media pe tema apocalipsei mayase. Cel mai mare procent il are Federatia Rusa si Polonia, 1 din 10 oameni marturisind ca incearca stari depresivi din cauza apocalipsei. Romanii n-au fost inclusi in studiu, probabil pentru ca ei sunt facuti sa reziste, dupa cum remarca Printul Charles!

author avatar
Adina Mutar
153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger