AcasăNewsUnul din doi români și-ar cumpăra o mașină electrică. Care este principalul...

Unul din doi români și-ar cumpăra o mașină electrică. Care este principalul motiv

Degeaba ofera statul 10.000 de euro, programul nu atrage romanii

Jumătate dintre români vor să-şi cumpere maşini electrice pentru a reduce costul cu alimentarea, dar şi a proteja mediul, arată un studiu. Deficiențele în infrastructura de încărcare rămân însă principalul motiv de reticenţă.

Maşinile hibride şi electrice sunt preferate de aproape jumătate dintre consumatorii români (46%), care spun că ar alege o astfel de motorizare pentru viitoarea maşină, reiese din studiul Deloitte 2022 Global Automotive Consumer Study, realizat în 25 de ţări din întreaga lume, inclusiv în România, scrie News.ro.

Motivele pentru care ar trece românii la mașini electrice

Dintre aceştia, cei mai mulţi (63%) ar face o astfel de achiziţie datorită costului cu alimentarea, care rămâne încă scăzut faţă de motorizarea pe benzină sau motorină, 49% sunt motivaţi de protecţia mediului, 47% de sănătatea personală, iar 40% sunt atraşi de stimulentele acordate de stat.

Dintre ţările europene analizate în studiu, în cinci se remarcă faptul că numărul consumatorilor care intenţionează să îşi cumpere o maşină pe combustie internă a scăzut sub 50%. Este vorba de cele mai mari pieţe din regiune, respectiv Germania (49%), Franţa (48%), Marea Britanie (47%), Spania (35%) şi Italia (31%).

50% dintre români rămân fideli mașinilor pe motorină sau benzină

În România, procentul celor care rămân fideli unei maşini pe motorină sau benzină este de 50%. Dintre participanţii din România care preferă o maşină electrică, cei mai mulţi ar opta pentru un model hibrid, în timp ce interesul pentru maşinile pe baterie rămâne încă redus, doar 7% din totalul respondenţilor români având o astfel de opţiune.

În primul trimestru din 2022, cota de piaţă a autovehiculelor electrice hibride a crescut la 25,1% din vânzările din Uniunea Europeană, de la 21% în aceeaşi perioadă din 2021, potrivit Asociaţiei Europene a Producătorilor de Automobile. Şi în România, vânzările de maşini electrice hibride au crescut cu 45% în perioada analizată, iar în cazul celor pe baterie avansul a fost de peste 400%.

author avatar
Andreea Vlad
329 afisari

3 COMENTARII

  1. Faza cu costurile scăzute la alimentare ar putea ține, deși la ce autonomie au, nu știu zău dacă merită. Mă rog, opinia lor, I can respect that. Dar aia cu „protecția mediului” m-a făcut să râd până-mi curgeau lacrimile pe picioare-n jos. O mașină electrică poluează, per total, incluzând și infrastructura de alimentare, mult mai mult decât prea-hulitul motor cu combustie, și e de-ajuns să te informezi puțin ca să afli asta.
    Marota asta cretină cu „energia verde” care a pătruns în creierașele subdimensionate, atrofiate până la dramă ale trotinizaților „woke” adepți ai cultului „Greta-Knows” e încă un semn că lumea se duce pe p… antă-n jos, uniform accelerat și că noi, ăștia care mai știm să comunicăm verbal și nu prin „ciat” atunci când mergem la bere suntem ultima generație care știe să trăiască. Ăia de după noi doar există.
    Problema e că epilații ăștia corporatiști, dacă n-au pasiune la găurică de băiețel, se vor înmulți și vor scoate următoarea versiune de mici cyborgi după chipul și asemănarea Părintelui Unu (că Mamă și Tată înseamnă, de-acum, obscurantism și primitivism).
    Bafta noastră, a celor deveniți, de-acum, inutili? Că nu vom mai fi aici să vedem cum suzeta e înlocuită de cablul USB…

  2. NICIODATA COSTUL /KM LA O MASINA ELECTRICA NU VA AJUNGE LA NIVELUL UNEI MASINI PE BENZINA SAU MOTORINA.
    INFRASTRUCTURA PENTRU REINCARCAREA UNOR ACUMULATORI NU-I PREGATITA !.
    ACUMULATORII ACTUALI OFERA POSIBILTATE DE DEPLASARE LIMITATA !,
    AU FOST SI SUNT INCA EVENIMENTE SERIOASE PRIVIND SIGURANTA IN EXPLOATARE A ACESTOR MASINI ELECTRICE !,VEZI CAZURILE TESLA.
    AZI PROPAGANDA ,MARKETINUL POATE SPUNE ORCE CA SA VANDA SI PIEI DE CLOSCA ,CA SI PIEI DE NURCA ! ,IAR NEAVENITUL SAU PROSTUL ARUNCA BANII ,IA TEAPA.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger