AcasăNewsUNTOLD, un festival de 20 de milioane de euro

UNTOLD, un festival de 20 de milioane de euro

Nemultumiti ca linistea le-a fost speriata de galagia unui festival de asemenea nivel, multi clujeni sensibili au asaltat Primaria cu petitii si reclamatii prin care solicitau nici mai mult, nici mai putin decat interzicerea concertelor. Pe ardeleni i-a durut undeva si de veniturile generate de acest eveniment muzical, desi cifrele nu sunt deloc de neglijat: turistii veniti in „cealalta Capitala”, cum le place clujenilor sa-si prezinte orasul, au cheltuit in jurul a 100 de milioane de lei, peste asteptarile organizatorilor.

Cel mai mare festival de muzica electronica din sud-estul Europei a lasat in urma regrete, clipe de neuitat si bani multi in buzunarele clujenilor. Vreo 400.000 de oameni din tara si strainatate s-au distrat timp de patru zile pe ritmurile celor mai renumiti DJ ai planetei. Numai in ultima seara, supervedeta Armin van Bureen a mixat peste sapte ore, spectacolul inceput in miez de noapte luand sfarsit undeva spre 10 dimineata.

Tineri din toata tara, uniti-va in distractie!

Sute de mii de tineri din toata Romania si-au dat intalnire la UNTOLD, grupuri formate pe retele de socializare si prietenii legate la editiile precedente anuntandu-si sosirea in orasul de pe Somes. Ca-n fiecare an, UNTOLD inseamna bani cheltuiti in pe transport si cazare, iar in 2018 calculele duc la aproape un milion de euro; venituri bune pentru pensiunile, hotelurile si gazdele din zona, mai cu seama ca, in Romania cel putin, august este luna concediilor facute la mare. Gradul de ocupare la unitatile de cazare din Cluj-Napoca a fost de 100%, iar in unele hoteluri pretul a ajuns si la 150 de euro pe noapte (doar cu mic dejun inclus).

In total, la Cluj s-au lasat vreo suta de milioane de lei, aici incluzand si biletele de intrare la concerte, care n-au fost deloc ieftine, tinand cont ca pe scena au urcat artisti ca The Chainsmokers, The Prodigy, Black Eyed Pease, Jason Derulo, Parov Stelar, Afrojack, Steve Aoki ori DJ Tiesto.

author avatar
Cristina Elvira
476 afisari

1 COMENTARIU

  1. Capitala mai as. Cat faci cu trenu Bicuresti-Cluji? 10 ore?Si cu masina 12?Cate Veceu ? uri ecologice are in parcuri 0?Ce cantitate de plumb e in aer cum e monitorizat electronic daca vrei sa mergi pe jos cu bița sau alergi or faci sport? Cate piste de bicicleta are. Cat de curat e orasul? Ce mijloace de transport in comun rapide si f rapide are? Cati turisti straini vin pe an si ce puncte de informatie are pt obiective turistice de maxima importanta? 100.000, 0, 0.E in Atena vin 80.000.000 pe an… Macar sa faca ceva din ce zic sa nu intre in mafia Pdl si grup Cluji. Nu ar fi capitala turistica dar ar semana cu un oras.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger