AcasăNewsUNPR cere "demisia imediata" a edilului si a viceprimarului din Sfantu Gheorghe

UNPR cere „demisia imediata” a edilului si a viceprimarului din Sfantu Gheorghe

Incidentul in urma caruia veteranii Armatei romane s-au vazut pusi intr-o situatie neasteptata, respectiv in fata unui refuz, odata ce au aflat ca steagul tricolor nu va fi arborat pe cladirea primariei din orasul Sfantu Gheorghe, cum si-ar fi dorit, nu a ramas fara ecou.

Urmare a acestei situatii, reprezentantii Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, partidul condus de Gabriel Oprea, vicepremierul pentru securitate nationala, considera ca se cuvine ca primii doi oficiali din cadrul primariei locale sa renunte la functii, drept urmare a refuzului de a permite inaltarea drapelului pe cladirea institutiei din Sfantu Gheorghe.

Totodata, formatiunea considera ca si celelalte partide de pe scena politica autohtona ar trebui sa reactioneze – prin exprimarea unui punct de vedere – dupa acest episod.

Totul s-a intamplat intr-o zi cu o semnificatie istorica deosebita, amintind de momentul 8 septembrie ’44, data cand a fost inaltat tricolorul pe cladirea Primariei din Sfantu Gheorghe, primul oras din Ardeal eliberat de sub ocupatie straina, si chiar in toamna anului pe care guvernantii l-au declarat a fi dedicat Veteranilor de Razboi.

Va prezentam in cele ce urmeaza, integral, comunicatul UNPR:

„Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei solicita primarului si viceprimarului din localitatea Sfantu Gheorghe sa demisioneze imediat din functii, in urma refuzului de a arbora drapelul national pe cladirea primariei.

Actiunea veteranilor Armatei Romane, in cadrul careia acestia au dorit sa arboreze drapelul national pe cladirea primariei din Sfantu Gheorghe, se desfaşoara in contextul declararii anului 2015 ca fiind Anul Veteranilor de Razboi, decizia fiind adoptata prin Hotararea de Guvern numarul 164/2015.

Refuzul de a da curs unei cereri legitime si firesti venite din partea veteranilor romani, arata ca primarul si viceprimarul din Sfantu Gheorghe, nu au caderea de a mai ocupa vreo functie in statul roman. Este inacceptabil faptul ca cetateni romani, chiar daca sunt de etnie maghiara, sa refuze arborarea drapelului national si sa ignore ostentativ prevederile Constitutiei precum si pe veteranii Romaniei.

UNPR considera ca astfel de gesturi provocatoare au ca singur scop incurajarea unor actiuni indreptate impotriva intereselor Romaniei. Din acest motiv, solicitam institutiilor statului sa ia masuri de urgenta pentru a nu permite generalizarea unor astfel de atitudini ce pun in pericol insasi statalitatea Romaniei, asa cum este definita in primul articol al Constitutiei tarii. Romania nu poate ramane indiferenta nici la declaratiile ofensatoare venite din partea unor reprezentanti ai Ungariei, menite sa afecteze relatiile interetnice, nici la activismul iredentist al unor organizatii si asociatii ce activeaza pe teritoriul national si cu atat mai putin la gesturile ilegale, imorale si instigatoare ale unor alesi locali, care au jurat sa respecte Constitutia Romaniei si care, in ultima instanta, sunt platiti din banii tuturor cetatenilor Romaniei.

Atacul la adresa simbolurilor nationale este un atac la adresa statului. Din acest motiv, cerem tuturor partidelor sa-si asume o pozitie publica fata de incidentul de la Sfantu Gheorghe si sa solicite demisia tuturor celor responsabili pentru aceasta grava si inacceptabila conduita in raport cu simbolurile nationale”.

201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger