AcasăNewsUNPR a semnat protocolul de sustinere a Guvernului Ponta

UNPR a semnat protocolul de sustinere a Guvernului Ponta

Premierul desemnat, Victor Ponta, si liderul UNPR, Gabriel Oprea, au semnat, miercuri, protocolul de sustinere a Guvernului USL. Copresedintele USL si presedintele Uniunii au parafat acordul in cadrul unei conferinte de presa.

„Semnam acest protocol pentru stabilitatea Romaniei. Nu cerem nimic decat respectarea si punerea in aplicare a legii de capatai a UNPR-ului”, a spus Gabriel Oprea, liderul Uniunii, inainte de a citi textul protocolului.

Iata ce prevede acordul: „1. Cele doua partide au convenit urmatoarele: grupul parlamentar PSD din Camera Deputatilor va vota in favoarea initiativei UNPR privind instituirea taxei de solidaritate pe averile foarte mari, obiectivul trebuie atins pana la sfarsitul actualei sesiuni parlamentare. 2. Grupurile parlamentare vor colabora la nivelul birourilor permanente din Senat si Camera Deputatilor. 3. Ambele grupuri parlamentare vor sustine adoptarea unei legi electorale, pe baza careia in viitorul Parlament sa acceada numai candidatii care castiga alegerile in colegiile in care s-au inscris. 4. Cele doua partide se vor consulta inainte de adoptarea Parlament a legilor de esenta social-democrata in scopul asigurarii unei majoritati confortabile necesare cresterea salariilor, a pensiilor si, in general, a cresterii nivelului de trai a populatiei. 5. In baza acestui protocol, UNPR va vota in favoarea investirii Guvernului condus de Victor Ponta”, a precizat Gabriel Oprea.

65 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger