AcasăNewsUniversitatea la care poti sa te inscrii fara diploma de bac

Universitatea la care poti sa te inscrii fara diploma de bac

Criza de candidati la facultate creata de situatia dezastruoasa de la bacalaureat determina unele universitati sa coboare criteriile de admitere dincolo de cadrul legal, astfel ca la Universitatea „Apollonia” Iasi se pot inscrie si tinerii care au obtinut diploma de bacalaureat, scrie „Gandul”.

Potrivit sursei citate, tinerii se pot inscrie la Universitatea „Apollonia” din Iasi fara diploma de bacalaureat, cu conditia ca acest document sa fie prezentat universitatii pana la finele celui de-al doilea an de studiu.

Surse din cadrul MECTS au precizat pentru „Gandul” ca un corp de experti ai Directiei Invatamantului Superior va fi trimis, luni, la sediul universitatii pentru a cere lamuriri.

In ceea ce priveste sanctiunile care pot fi aplicate in cazul in care se va constata incalcarea legii, acestea pot ajunge pana la desfiintarea universitatii prin intermediul unui proiect de lege. Mai mult, conform noii legi a Educatiei, rectorul institutiei poate ajunge in instanta, avand raspundere penala pentru faptele grave petrecute in universitate.

Universitatea „Apollonia” Iasi, care are un statut juridic controversat, rectoratul aflandu-se intr-un conflict cu Universitatea „Petre Andrei”, cu care isi disputa o parte din patrimoniu, face inscrieri la trei specializari: medicina dentara, tehnica dentara si stiinte ale comunicarii, percepand taxe anuale de studiu cuprinse intre 600 si 1200 de euro.

 

498 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger