AcasăNewsUniunea Salvati Romania. De Nicusor Dan

Uniunea Salvati Romania. De Nicusor Dan

Nicusor Dan, omul care isi incepe discursul cu „Nu” si il termina cu „Nu sunt de acord”

Ar fi avut mari sanse sa devina simpatic. Nu oricum si din orice, ci numai pentru faptul ca dadea de pamant cu cativa smecheri imobiliari din Bucuresti. Romanul se pregatea sa strige „iata omul!”. Noroc ca s-a oprit la timp. A zis ca salveaza Bucurestiul, dar lumea i-a demonstrat ca targul de la Vitan si Sala Palatului nu vor sa fie salvate. Cel putin de el. Acum, asa cum ii sade bine romanului care lasa cuiul batut pe jumatate si pleaca la meci, vrea sa salveze si Romania. Tot fara sa o intrebe. S-o salvam, Nicusoare, s-o salvam. De tine.

Nicusor Dan, omul care isi incepe discursul cu „Nu” si il termina cu „Nu sunt de acord”

Asocierea lui cu Clotilde Armand nu i-a adus mai mult succes. Imaginea ei cu ie inflorata a convins doar gasca pregatita oricum sa o voteze. „Eu am niste competente pe care le pun la dispozitia Romaniei”, tipa ea la o televiziune. „Sa mori, tu! Chiar ai niste competente pe care le pui direct la dispozitia Romaniei si nu a sotului?!”, i-a raspuns Cristoiu la cateva zile dupa alegeri, transand definitiv lucrurile.

Ocupati scarile!

Este tot mai limpede ca si Nicusor, si Clotilde, creioneaza imagini. I-a lovit dorinta de a salva Romania, desi romanii nu si-au exprimat nicio dorinta expresa in sensul asta, ca USR sa puna mana pe drapelul de lupta si sa forjeze la facut ordine. Epoca monopolului de partid trebuie sa se termine. PSD, PNL si UDMR, care controleaza suta la suta Parlamentul,  trebuie sa fie lipsite de aceasta putere, gandesc ei. Sa zicem la fel, ca sa nu-si simta orgoliile luate la suturi. Dar ce punem in loc? Sau asta este numai in perspectiva ca, din 2020, rolul de control politic sa fie apanajul USR? Pai, nu tot monopol se numeste? Partidul lor nu va face nicio alianta cu PNL si PSD, sub nicio forma, declara in orice ocazie. Probabil ca se si vad majoritari peste patru ani. Atat de majoritari incat, in plen, vor popula si scarile, holurile si wc-urile Parlamentului, iar astia micii, social democratii si liberalii, vor avea cateva scaune pe iarba, afara. Altfel spus, afara cu astia, acum suntem noi la putere. Si cine va voteaza, Nicusoare, de ai avantul asta napolenian, desi mie mi se pare ca e, mai degraba, stalinist?

Iesirea prin spate

Programul de salvare a Romaniei, in schimb, este fabulos. „Propunem o justitie functionala si predictibila. Ne pronuntam ferm pentru procesul de e-guvernare, un flux informatic predictibil a tot ce inseamna act de guvernare centrala si locala”. E frumos, nimic de zis, dar ce te faci, Nicusoare, daca in vreo comuna, oricare, te intreaba vreo mamaie daca predi…, predi…, asta cum ii ziceti matale, se seamana acolo unde a fost fasole mai inainte sau e buna si la gaini? Termenul o zapaceste, ea crede ca, totusi, e ceva legat de pasari, dar tocmai a pus pariu cu doua vecine invidioase ca are curaj sa te intrebe ceva. Mergi si vorbeste taranului, Nicusoare, despre „economia digitala, tranzitia catre obiecte inteligente, biotehnologii, energie regenerabila” si el o sa-ti raspunda ca o fi obiectul ala inteligent, nimic de zis, dar el vaca o da tot la taur. Las-o pe Clotilde sa toace despre pregatirea deficitara a proiectelor, politizarea companiilor de stat si instabilitatea lor, despre masterplan si infrastructura, si sa nu te mire daca lumea il va chema pe seful de post ca-s unii de la Bucuresti care le vorbesc urat si ii iau la misto. Iar daca primarul va incerca sa-ti ia partea, sigur va iesi cu capul spart si cu ochii umflati. Iesi prin spate, Nicusoare, ca taranul roman, ala pe care vrei tu sa-l salvezi, e iute la manie. Iar cand copiii astora vor veni acasa, in vacanta, si vor spune ca au votat USR, sigur vor incasa o bataie sora cu moartea, caci tac-su i-a trimis la oras sa invete, nu sa se tina de prostii si sa salveze o tara care se simte bine precum vaca la taur, dupa cum spuneam.

author avatar
Valentin Boeru
1.886 afisari

6 COMENTARII

  1. Lasa bai Valentine, vom vota tot cu Psd si Pnl, ca doar Nicusor si cu Clotilde au distrus tara asta timp de 26 de ani. Chiar nu ti-e jena cu un astfel de articol??

  2. Analiza bazata fix pe fictiune si pe atac la persoana. Din punct de vedere politic este un articol steril. Daca vrei fi autentic si corect dezbate idei si program sau vrei doar sa denigrezi?Un articol clasic scris la comanda . Tre sa mancam si noi ceva…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger