AcasăNewsUniune națională. Cine cu cine?

Uniune națională. Cine cu cine?

Ludovic Orban nu-și va împărți puterea cu altcineva

Ideile politice ale liderilor de moment apar ca ciupercile după ploaie. Fiecare știe ce trebuie făcut pentru a clinti România din criza prin care trece, dar niciunul nu are tăria de a pune pe masa președintelui un proiect de guvern politic, cu un premier de care să asculte toată lumea și pentru care să se lupte cu Iohannis până în pânzele albe. Social-democrații ar fi vrut la guvernare, dar să nu propună ei premierul. Și atunci, cine? ALDE e prea mic, el doar susține propunerile venite din tabăra pe care o împarte cu alții, iar Pro România vrea guvern de uniune națională. USR tace, PMP știe doar să chibițeze, timp în care PNL susține că e singurul care poate guverna. Tocmai de aceea s-a și ajuns aici, din prea multă pricepere.

Călin Popescu Tăriceanu e conștient de sfârșitul carierei politice

Liberalii și-au demonstrat incapacitatea și, dacă e să luăm de bune informațiile ultimelor zile, peste mai puțin de două săptămâni vor părăsi Palatul Victoria. Moțiunea de cenzură ce li se pregătește nu va fi una care să treacă la limită, ci se va bucura și de sprijinul unor partide pe care le credeau aliate. Este semnul că lumea s-a săturat de ei și de dezastrul spre care împing România.

Unde este logica?

A da jos PNL de la guvernare nu este o problemă. S-a mai demonstrat asta și în februarie, când Ludovic Orban a trebuit să-și facă bagajele și să plece. Doar artificiile politice și refuzul lui Klaus Iohannis de a numi un alt premier au făcut ca el să ne ocupe în continuare existența. Fără un just temei și bazat doar pe interese meschine, președintele a forțat nota păstrându-l în continuare.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagmarcel ciolacu title=Marcel Ciolacu data wpil keyword link=linked>Marcel Ciolacu<a> vrea la putere dar să i o aducă alții

A profitat de extinderea cu repeziciune a epidemiei de coronavirus, zvonacii au umplut țara că ne trebuie urgent un guvern, social-democrații au mușcat momeala și, cedând în fața unei probleme false, i-au acordat lui Ludovic Orban votul de încredere. Dacă s-ar fi gândit cu adevărat la binele României, ar fi trebuit să nu-i valideze guvernul. Că acum au ajuns la aceeași concluzie nu le scuză gestul. A fost doar o prelungire a agoniei, nicidecum un joc ce determina PNL să se uzeze demonstrându-și incapacitatea. Că PNL nu are aptitudini pentru o guvernare responsabilă se știa încă de atunci, motiv pentru care a și fost pus la colț prin moțiunea de cenzură. Ei bine, și atunci de ce a fost nevoie de acordarea încrederii? Ca acum să se ajungă la aceeași concluzie?

Prânzim împreună, dar nu la aceeași masă

Varianta avansată de Victor Ponta, cu un guvern de uniune națională, nu pare a fi parte din soluție, ci mai degrabă din problemă. În spiritul tradițiilor mioritice de a trăda, în scurt timp partidele își vor trage unul altuia scaunele de sub fund. Până a ajunge aici, însă, se vor bate precum orbeții care să ia mai mult, care să pună mâna pe cele mai bune ministere, cine să aibă pâinea și cuțitul.

Victor Ponta plutește între nimicul de azi și nimicul de mâine

Dacă e să ne ghidăm după declarații mai vechi, PNL nu va accepta niciodată o guvernare alături de PSD. În aceeași poziție s-ar afla și USR, care încă de pe vremea lui Dragnea declara că o participare într-un guvern alături social-democrați este de domeniul science-fiction. Pe de altă parte, după felul în care USR este oricând gata să lovească în poarta Cotrocenilor și să-l măture pe Iohannis, este de înțeles că nici cu PNL nu ar face casă bună. Ca întotdeauna, UDMR va fi virgula de care are nevoie orice socoteală politică. Dar până la un punct, după care s-ar retrage de la guvernare. Nu ar fi prima dată când ar recurge la acest gest în scopuri pe care nu le va declara pe deplin, istoria ultimilor 30 de ani fiind plină de asemenea momente. Orgoliile și interesele de grup, chiar și personale, își vor face loc și în tabăra actualei Opoziții. Ponta vrea să se agațe de orice pentru a ajunge mai sus. Tăriceanu este capătul carierei și consideră că are un cuvânt de spus, pe care să nu-l mai cenzureze altcineva. Ciolacu vrea putere, dar nu are curajul să o recunoască. Preferă mersul tiptil sau târâș, pe lângă gard, până în apropierea prăzii, când iese la atac. Guvern de uniune națională, deci. Și cine alături de cine să stea la aceeași masă, din moment ce fiecare vrea puterea pentru el?

author avatar
Valentin Boeru
1.621 afisari

13 COMENTARII

  1. „…zvonacii au umplut țara că ne trebuie urgent un guvern, social-democrații au mușcat momeala și, cedând în fața unei probleme false, i-au acordat lui Ludovic Orban votul de încredere”.
    Nu au muscat nicio momeala, au cedat guvernarea deliberat, cum au facut si inainte de alegerile din 2016, sperand sa aiba acelasi succes. Au lasat in urma numai bomne si mine antipersonal: visteria goala, nivel nesustenabil al cheltuielilor bugetare, datorii.
    Daca ramaneau la guvernare cu Viorica Dancila, nu aveau nicio sansa la alegerile generale. Asa, au reinceput sa creasca in sondaje.

    • Cetatene european , lasa-l pe Boeru sa se sparga in fite si scenarii pana face implozie , omul e dus cu pluta si necesita internare la balamuc . Are un tupeu fantastic acest ziarici-agarici de 3 parale , dupa ce a terfelit de ani buni si terfeleste cu jargon de mahala si mascareli PRESEDINTELE ROMANIEI in cate 2-3 articole zilnic , are cate o iluminare trimestriala si se crede Mahatma , epatand in ipocrizie si flatuland cate un articol cu iz de hoit pentru conturarea ”personalitatii” si ”inaltei spiritualitati” . Asta nu merita sa traiasca in democratie , se vinde pentru 30 de arginti , trebuia sa traiasca si sa publice in Coreea de Nord , acolo trebuia testat marele boer Gatsby , sa-l vedem cat de maestru e sa dribleze dictatura si sa nu atarne spanzurat de limba . Ce satisfactie poti trai cand iti hranesti familia ponegrind si injurand ca la usa cortului Presedintele tarii in care te-ai nascut si ai crescut , Presedinte ales in modul cel mai democratic de 66 % din romanii ce au votat la alegerile prezidentiale ? Cum poate sa-i cumpere o inghetata sau o ciocolata copilului stiind in ce mod mizerabil isi castiga existenta ? E fan Plesoianu , amandoi sunt doi sateliti trimisi pe orbita sa ne demonstreze ca Soarele rasare si apune de la Rasarit prin portavocea mancurtilor stalinisti de pe malul stang al Nistrului Blestemati sa fie cei ce tin Romania in bezna de 30 de ani cu asemenea cozi de topor , Dumnezeu pedepseste aspru tradatorii , lichelele si sarlatanii acestui pamant si popor obidit zamislit sa traiasca in Gradina Maicii Domnului , gradina profanata de mafioti autohtoni cu interese straine Romaniei ! SIKTIR , BOERULE , ramai , pe vecie , in Cartea Neagra a natiunii romane si a poporului roman !

      • Patronul de la B1TV , Sorin Oancea , a motivat pentru ce a fost data afara Sorina Matei . Patronul de la ” National ” n-ar trebui sa-si faca curatenie in ograda ?

        • Socotesc ca sunt talamb si am vederea panchie , am fost sugrumat de venin si neputinta si nu m-am benoclat cum trebuie , scrie asa : ” 66 % DIN ROMANII CARE AU VOTAT LA ALEGERILE PREZIDENTIALE .” Scuze !

    • AMERICANII NU MINT / AU ” CAPTURAT ” UN CERCETATOR DE RANG INALT DE LA LABORATORUL SECRET P4 DIN WUHAN !!!

  2. pt rusine boeru este cel mai bun ziarist di ro tu esti mai prost de cit permite legea

    • Am mers la scoala ,la Rabita , pana in clasa a doua , am abandonat si , acum , la batranete , fac pe altii prosti si postez pentru un pumn de copeici in publicatiile romanesti sa fac pe placul raionului .

  3. Ana Birchall, fost ministru al Justitiei , despre decizia CEDO privind pe Kovesi : ” Este un cartonas rosu DEVASTATOR pentru presedintele CCR , valer dorneanu / Sa isi dea demisia judecatorii care au sustinut decizia impotriva fostei sefe DNA ( dorneanu fiind si raportor , varga , pivniceru si lazaroiu ) . O palma grea si tot atat de rusinoasa si pentrul fostul ministru al Justitiei , tudorel toader , care a mai fost si judecator CCR peste 10 ani . ” Acest valer dorneanu , bagat in corzi dupa decizia CEDO de a da castig de cauza lui Kovesi prin care a contestat decizia de revocare din functia de procuror-sef DNA , are o declaratie halucinanta . Hal de declaratie : ” NU AM NICI UN SENTIMENT , NICI DE BUCURIE , NICI DE NIMIC ” . Mai e putin si expira cei 9 ani , VOM VEDEA CE SENTIMENTE ARE POPORUL ROMAN DESPRE CUM A FOST CONDUS CCR . In viata , TOTUL SE PLATESTE , o sa aiba o iesire ” triumfala ” pe usa din dos si cu coada intre picioare !

  4. Toader , cel ce a promis demiterea lui Kovesi , dupa decizia CEDO arunca pisica moarta in curtea CCR : ” Presedintele nu a revocat-o in baza propunerii mele , ci decizia CCR se executa ”.

  5. Kovesi , dupa decizia CEDO : ” NU AM CERUT DESPAGUBIRI BANESTI PENTRU CA ERAU PLATITE DIN BUZUNARELE ROMANILOR ”.

  6. Cea mai mare izbanda a lui Kovesi : DECIZIA CEDO SCHIMBA MAJOR STATUTUL PROCURORILOR . Televiziunile de casa ale PSD-ului NU SCOT UN CUVANT DESPRE ASTA , AU AMUTIT !”

  7. Ma ca sa faci uniune iti tre oameni mari de seama ca domnul Zelea, maresalul, Eminescu , Cuza, Enescu, Brancusi, Zamfir, Grigorescu ,Gyr, Cioran, Balcescu, Voievod Viteazul, Stefan cel Mare, Vieru, Decebal, Burebista, Iancu, Goga, domnul academician Pop, patriarhul Daniel, regele Mihai, regele Carol, regele Ferdinand si mama Maria, Cati Teodoroiu, generalul Dragalina, parintele Calciu si alti 1000 de parinti ca el, Noica, Eliade, Cosbuc, Alecsandri, Mota si Marin, Crainic, Hasdeu,, Scrima, Tutea Petrica, Alexandru Teodorescu, Kogalniceanu, Sfantul Ardealului, Anania Bartolomeu, Porumbescu, Cantemir, Mircea cel Batran, Nae Ionescu, Vlad Tepes, savantul Paulescu, prof. dr.psiholog Dulcan, Halep, Nadia , Vuia , Hagi, mitropolitul Plamadeala, Ogoranu Ion Gavrila etc si alte mii
    Ma, nu cu Marcel, Calin si Victoras…
    Da hotariti ca maresalul- Romani beti azi va veseliti caci maine trecem Prutul…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger