AcasăNewsUnirea Principatelor. Klaus Iohannis, alături de soţie şi de premierul Ludovic Orban, la...

Unirea Principatelor. Klaus Iohannis, alături de soţie şi de premierul Ludovic Orban, la Iaşi

Klaus Iohannis, soţia sa, Carmen, dar şi premierul Ludovic Orban şi mai mulţi miniştri sunt prezenţi, vineri, în ziua în care marcăm 161 de ani de la ”Mica Unire”, la Iaşi. Şi preşedintele Camerei Deputaţilor era aşteptat în inima Moldovei, doar că şi-a anulat participarea, din considerente medicale.

De altfel, în ziua în care românii celebrează Unirea Moldovei cu Ţara Românescă sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, preşedintele şi premierul au un program comun de participare la evenimentele organizate în oraşul-emblemă al Moldovei. De la ora 13, vor participa la manifestările din Piaţa Unirii, vor susţine discursuri şi vor depune coroane la Monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, pentru ca apoi să se îndrepte către Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi”, unde, în jurul orei 14.30, sunt aşteptaţi să depună jerbe la mormântul domnitorului.

Din câte a reieşit din spusele liderului PSD Iaşi, Maricel Popa, Maricel Ciolacu nu a fost prezent la Conferinţa Extraordinară de desemnare a delegaţilor PSD Iaşi la Congresul PSD de luna viitoare din cauza unor probleme de sănătate. ”Îmi cer mii de scuze în numele domnului preşedinte Ciolacu, care are temperatură, 39.8, şi n-a fost nici ieri prezent la conferinţa de la Prahova”, a anunţat Popa, într-o conferinţă de presă.

Al treilea om în stat a transmis, însă, un mesaj scris, pe o reţea de socializare, cu prilejul acestei sărbători importante pentru naţiunea română, care sună astfel:

”24 ianuarie 1859. O zi în care, acum 161 de ani, oamenii politici ai acelor timpuri și-au dat mâna pentru a pune piatra de temlie a statului român modern.
24 ianuarie 2020. O zi de sărbătoare în care oamenii politici vorbesc frumos despre unire.

Dar sunt doar vorbe. Unirea trebuie făcută efectiv, și nu doar declarativ, în toate celelalte zile ale anului! România are nevoie de mai mult decât o sumă de bune intenții, rostite de două ori pe an.

România are nevoie de proiecte concrete și de politici publice care să unească cu adevărat toate provinciile istorice. Atât din punct de vedere economic, cât și social și cultural.

Trebuie să ne gândim serios la acest lucru pentru că totul în jurul nostru evoluează. Societatea, la fel. Și nimeni nu mai are răbdare ca cei care decid să-și rezolve interesele mărunte și meschine. Nimeni nu mai vrea să asiste cu pasivitate la certuri politice, în timp ce prioritățile reale sunt lăsate întotdeauna pe locul doi.

De aceea, fac un apel către toate forțele politice să facem un proiect de țară serios, care să fie pus în practică indiferent de cine se află la putere.

Și cred că, acum, la 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, putem începe acest proiect de țară cu Autostrada Moldovei!”

author avatar
Cristina Stefan
261 afisari

1 COMENTARIU

  1. De ce n-ați făcut, mă, asta, to de 31 de ani? Că v-ați tot schimbat la butoane, unii cu alții.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger