AcasăNewsUnii se lupta cu arsita, altii cu furtunile: Ce zone sunt vizate...

Unii se lupta cu arsita, altii cu furtunile: Ce zone sunt vizate de atentionari de ploi si grindina!

In timp ce in mai multe zone ale tarii temperaturile au sarit de 30 de grade, miercuri la pranz, iar oamenii abia suporta canicula, in alte regiuni locuitorii au de infruntat ploile si vantul puternic.

UPDATE – Meteorologii au emis o serie de alte atentionari nowcasting COD GALBEN, valabile dupa cum urmeaza:

– in intervalul 15:00 si 16:30 – pentru nord-estul judetului Mures, in special în zona localitatilor Rastolnita, Lunca Bradului, Stanceni, Ibanesti, Hodac, Rusii-Munti si zona muntilor Gurghiu-Calimani – anuntand averse ce pot depasi 25 l/mp, descarcari electrice frecvente, grindina de dimensiuni medii si mari, dar si intensificari ale vantului care pot capata aspect de vijelie.

– in intervalul 14:50 si 16:30 – pentru estul si sud-estul judetului Prahova- localitatile Apostolache, Calugareni, Urlati, Albesti-Paleologul, Colgeag, Fulga de Jos, Draganesti. Specialistii ANM prognozeaza ploi in aversa (cantitatile de apa pot atinge izolat 20-25 l/mp), descarcari electrice frecvente, dar si caderi de grindina. Totodata, vantul va prezenta intensificari.

De asemenea, meteorologii au emis o atentionare nowcasting COD PORTOCALIU, pentru intervalul 15:00 – 16:00, pentru mai multe localitati din judetul Harghita. Este vorba de Capalnita, Vlahita, Lueta, Baile Homorod, Bradesti, Zetea, Suseni, Joseni, Remetea, Subcetate, Galautasi, Toplita, Sarmas, Lazarea, Gheorghieni, Voslaveni, Borzont, Izvorul Muresului si Bucin. Potrivit ANM, in aceste arii sunt asteptate ploi insemnate cantitativ. Aversele pot depasi 30-35 l/mp si vor fi insotite de descarcari electrice si grindina de dimensiuni medii si mari. Totodata, in intervalul mentionat, in zonele aflate sub incidenta Codului portocaliu vantul va avea intensificari puternice, care pot avea aspect de vijelie.

–-

Meteorologii au emis noi atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN de averse, insotite de descarcari electrice si grindina. In intervalul 13.10-14.10 – reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie au precizat ca in judetul Maramures, si in special in „zona delimitata de localitatile: Budesti, Cavnic, Baiut, Cupseni, Lapus”, se vor produce descarcari electrice, vantul va avea intensificari si va ploua in averse. Cantitatile de apa pot depasi 20-25 l/mp, iar precipitatiile vor fi insotite de grindina de dimensiuni medii.

Pana la ora 15 este in vigoare o alta atentionare nowcasting COD GALBEN, de aceasta data valaila pentru Harghita, in special jumatatea de est a judetului. Meteorologii au anuntat ca se asteapta sa cada averse insemnate cantitativ – peste 20-25 l/mp si grindina (dimensiuni medii). De asemenea, reprezentantii ANM avertizeaza ca vantul va prezenta intensificari.

1.136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger