AcasăNewsUnii absolventi de liceu intra din nou, luni, in focul examenelor: incepe...

Unii absolventi de liceu intra din nou, luni, in focul examenelor: incepe a doua sesiune a Bacalaureatului din 2015!

Absolventii claselor a XII-a din promotia 2015 care, din diferite motive, nu s-au prezentat sau nu au promovat prima sesiune a „examenului maturitatii” carora li se adauga si cei care au iesit de pe bancile liceului in decursul anilor precedenti vor intra din nou, de luni incepand, in febra examenelor.

In speranta ca la actuala sesiune vor reusi sa treaca de evaluarile orale, dar si de probele scrise, astfel incat sa fie declarati „admisi” sau sa obtina minimum nota 5 la fiecare examen scris, dar o medie de minimum sase, pentru a promova aceasta a doua sesiune a Bacalaureatului 2015, candidatii inscrisi pentru a putea sustine testarile din cadrul sesiunii de toamna a BAC-ului se vor prezenta in salile de examen, incepand cu 17 august, pentru a-si dovedi cunostintele.

Cand au loc probele

Asadar, conform Calendarului privind desfasurarea examenului, prezentat de Ministerul Educatiei, noua sesiune incepe – ca si pana acum- cu proba de evaluare a lingvistice de comunicare orala in limba romana. Aceasta proba A se va desfasura in intervalul 17-18 august – in care au loc si evaluarile candidatilor apartinand minoritatilor nationale (Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B)- si va fi urmata, in perioada 18-19 august, de cea de-a treia proba, in cadrul careia candidatii vor avea de demonstrat cat de bine stapanesc – la nivel de comunicare orala- o limba straina. Nu in ultimul rand, absolventii de liceu inscrisi la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului 2015 (august-septembrie) vor avea de sustinut, intre 20 si 21 august, evaluarea Evaluarea competentelor digitale, respectiv proba D.

Odata incheiate evaluarile competentelor orale, candidatii vor ajunge in fata foilor de examen, pe care vor trebui sa le umple, in zilele in care sunt programate examenele scrise, cu tot ce stiu despre subiectele aflate pe colile cu subiecte.

Lista datelor de examen ale probelor scrise din cadrul sesiunii de toamna a BAC-ului arata astfel: 24 august-Limba si literatura romana, 25 august -Limba si literatura materna, 26 august  -Proba obligatorie a profilului, iar pe 28 august -Proba la alegere a profilului si specializarii.

Cand se afla primele note

Odata incheiate examenele, candidatii vor avea de asteptat trei zile pana la afisarea primelor rezultate. Acest lucru se va intampla pe 31 august, pana la ora 12, dupa cum anunta Ministerul Educatiei. In aceeasi zi, absolventii de liceu care sunt nemultumiti de note pot face contestatii, pe care e important sa tina minte ca trebuie sa le depuna in aceeasi zi, respectiv luni, 31 august, in intervalul orar 12-16. Contestatiile vor fi analizate si rezolvate intre 1-2 septembrie, pentru ca pe 3 septembrie 2015 sa se afiseze rezultatele finale ale BAC-ului de toamna, din 2015.

sursa foto: alba 24.ro

author avatar
Cristina Stefan
69 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger