AcasăNewsUniCredit Bank trage oblonul in Romania?

UniCredit Bank trage oblonul in Romania?

UniCredit Bank, actionarul majoritar al UniCredit Tiriac Bank, vrea sa vanda active de peste sapte miliarde de euro si sa  renunte la unele operatiuni din Europa de Est.

UniCredit SpA Italia este cercetata de justitia italiana pentru fraude fiscale

Considerata cea mai mare banca din Italia dupa active, UniCredit SpA a luat ieri in discutie un plan de reorganizare. Potrivit Financial Times, banca ar urma sa se concentreze pe dezvoltarea sucursalelor din Italia si a subsidiarelor din Germania si Polonia. Un alt subiect luat in discutie de UniCredit ar fi fost, conform unor surse citate de Financial Times, renuntarea la unele operatiuni finaciare in tarile din estul Europei, unde aceasta banca are subsidiare, printre care si Romania.  Sursa citata mentioneaza ca UniCredit vrea sa scoata la vanzare pana in vara anului viitor active de pana la sapte miliarde de euro si sa-si reduca simtitor numarul de angajati.  Mega-institutia financiara italiana este prezenta in Romania prin UniCredit Tiriac Bank si, in pofida actiunilor anuntate de banca-mama, reprezentantii subsidiarei romanesti sustin ca au in vedere planuri de extindere. Cel putin acesta era planul in urma cu o luna, cu putin timp inainte de scandalul iscat la UniCredit Italia.

Acuzatii de evaziune fiscala

Justitia italiana a sechestrat in octombrie active in valoare de 245 milioane de euro de la UniCredit SpA, cea mai mare banca italiana.  Procurorii italieni sustin ca, in perioada 2007-2008,  institutia ar fi  fraudat  fiscul, valoarea evaziunii nefiind inca stabilita. Potrivit agentiei Bloomberg, fostul director general de la UniCredit SpA, Alessandro Profumo, si alti 16 responsabili ai bancii, plus  trei sefi de departamente de la banca britanica Barclays ar fi implicati in acest scandal.

author avatar
Arpad Dobre
693 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger