AcasăNewsUNIC ÎN ȚARĂ: Spitalul Universitar de Urgență Bucureşti va avea heliport de...

UNIC ÎN ȚARĂ: Spitalul Universitar de Urgență Bucureşti va avea heliport de 1 mil. de euro

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti va avea din această toamnă un heliport de peste 800 000 de euro, fiind prima unitate medicală din Capitală cu propriul heliport la standarde internaţionale.

Noul heliport va fi amplasat pe Blocul Operator Central. Data de finalizare a proiectului este estimată pentru sfârşitul lunii august, urmând ca punerea în funcţiune să se realizeze în această toamnă. „Heliportul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) reprezintă o premieră pentru unităţile medicale din Bucureşti. Construcţia este realizată pe Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. O altă premieră pentru unităţile medicale din Capitală este reprezentată de faptul că elicopterele medicale vor beneficia de două culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte”, arată un comunicat.

Astfel, indiferent de momentul zilei, elicopterele medicale de urgenţă vor putea ateriza, iar cazurile medicale vor fi preluate de specialiştii Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU). Odată cu noul heliport, pacienţii vor fi transportaţi direct în Unitatea de Primiri Urgenţe cu ajutorul unui lift şi al unui culoar suprateran. „Investiţia de 800.000 de euro realizată de MaxBet va oferi o şansă în plus pacienţilor aflaţi în stare gravă şi foarte gravă, care au nevoie de îngrijire medicală înalt specializată în Centrul Universitar Bucureşti, prin scurtarea timpului în care ajung la camera de gardă”, notează comunicatul.

„Finalizarea acestui heliport, unic în Bucureşti, este o dovadă că ne pasă de toţi cei aflaţi în nevoia de sănătate şi este o dovadă că se poate. Pentru noi, medicii, cei care am jurat să salvăm vieţi, acest proiect este un vis care devine realitate şi îi mulţumesc încă o dată sponsorului nostru. În 2018, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar au fost transferaţi cu elicopterul peste 200 de pacienţi din toată ţara, iar fiecare secundă este vitală în salvarea acestor oameni. Noul heliport ne va permite să preluăm şi mai multe cazuri grave care vor putea beneficia de îngrijiri medicale avansate în Spitalul Universitar. Practic, avem un colectiv medical înalt specializat (medici, asistente medicale, infirmiere, brancardieri etc), iar acum avem şi cel mai modern heliport din ţară. Este un proiect de succes care stabileşte un nou standard de performanţă în sistemul sanitar românesc”, a declarat doctor Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

La rândul său, Gherghina Ionescu, administrator MaxBet, finanţator al proiectului, afirmă: „Este un proiect de suflet pentru noi, un proiect în urma căruia avem garanţia că, alături de locuitorii Capitalei, vor beneficia pacienţi din întreaga ţară”.

O altă investiţie CSR derulată de MaxBet la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a constat în amenajarea şi dotarea Centrului de pretransplant de celule stem, unde sunt pregătiţi pacienţi cu leucemie în vederea transplantului medular, investiția având o valoare de 200.000 euro.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc