AcasăNewsUngureanu:Am nevoie de opozitie, dar nu pot face lucruri imposibile, ca schimbarea...

Ungureanu:Am nevoie de opozitie, dar nu pot face lucruri imposibile, ca schimbarea Robertei Anastase

Guvernul are nevoie de opozitie in Parlament si doreste sa asigure un dialog cu reprezentanii acesteia, dar nu poate rezolva lucruri imposibile intr-o democratie atent reglata constitutional, precum schimbarea Robertei Anastase de la conducerea Camerei Deputatilor, a declarat premierul Ungureanu.

„In ceea ce priveste implicarea premierului intr-o chestiune care tine strict de Parlament, eu nu zambesc si nu merg mai departe cu sarcasmul. Nu cred ca se poate intampla asa ceva intr-o democratie care este atent reglata constitutional, cum este democratia noastra. Nu am nicio opreliste de dialog, am nevoie de opozitie in Parlament, pentru ca am nevoie de un termen critic de raportare la politicile pe care acest Guvern le face”, a spus Ungureanu, la postul public de televiziune.

Intrebat ce anume este el dispus sa faca in asa fel incat opozitia sa se prezinte in Parlament, premierul a raspuns ca in niciun caz lucruri imposibile, precum schimbarea Robertei Anastase.

„In niciun caz lucruri imposibile, cum ar fi schimbarea doamnei Roberta Anastase din fruntea Camerei Deputatilor. Aceasta in care domnul Ponta garanteaza schimbarea Constitutiei in momentul in care se va putea. Dar eu nu cred ca se poate asa ceva. Cum se amesteca un Executiv in afacerile Legislativului? Astept sa imi arate felul in care poate sa faca un Executiv asta. Sunt convins ca presedintele Ponta stie ca este o chestiune imposibila aici. Ceea ce se poate face este un dialog continuu cu opozitia pe teme de interes transpartinic”, a adaugat Ungureanu.

Intrebat daca va avea consultari cu opozitia in aceasta saptamana, seful Guvernului a aratat ca nu exclude acest lucru, dar ca inca se poarta discutii in acest sens.`Biroul Permanent al PDL a discutat despre o invitatie pe care premierul Mihai Razvan Ungureanu o va trimite partidelor din opozitie cu scopul organizarii unei intalniri, la care sa participe si presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, miercuri, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader.

Surse oficiale au declarat atunci ca premierul a avut, in acea zi, o intalnire cu presedintele Traian Basescu, legata in principal de semnarea la Bruxelles a Tratatului de guvernanta fiscala si de sedinta comuna de Guvern Romania – Republica Moldova, la care au fost insa analizate si probleme de politica interna.

Vineri, premierul Ungureanu a declarat ca este de datoria sa sa discute cu opozitia pentru revenirea acesteia in Parlament, iar un astfel de dialog va avea loc in aceasta saptamana, in conditiile in care vor urma proiecte legislative importante care au nevoie de dezbatere. El a spus ca dezbaterile din Parlament asupra proiectelor legislative importante intereseaza intrega tara, iar opozitia ar trebui sa nu piarda ocazia sa participe la discutiile respective. Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, vineri, ca, daca premierul Mihai Razvan Ungureanu va invita la o discutie partidele de opozitie, PC este deschis la dialog si eventual va participa, insa nu stie daca aduce ceva constructiv. Si presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, ca nu refuza un eventual dialog cu premierul Ungureanu pe tema detensionarii situatiei din Parlament, daca premierul va adresa o invitatie in acest sens, el precizand ca deplange intarzierea cu care acesta ar avea loc.

author avatar
Ciprian Purice
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger