AcasăNewsUngureanu vrea in doua luni 2 miliarde de euro din combaterea evaziunii...

Ungureanu vrea in doua luni 2 miliarde de euro din combaterea evaziunii fiscale

Premierul Mihai Ungureanu a cerut ministrilor si sefilor de autoritati implicati in combaterea evaziunii fiscale ca, in termen de doua luni, sa verse la buget venituri reprezentand cel putin 1,5% din PIB, echivalentul a 2 miliarde de euro, in special din actiuni impotriva contrabandei cu alcool si produse vegetale.

Solicitare a fost formulata in sedinta de vineri a comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale, la care au participat, alaturi de ministrii implicati, si presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, reprezentanti ai Autoritatii Nationale a Vamilor, Garzii Financiare, Ministerului Public, Directiei Nationale Anticoruptie, Departamentului de Lupta Antifrauda, Politiei Romane si Politiei de Frontiera.

Intr-un comunicat transmis de Guvern la finalul reuniunii se arata ca seful Executivului a cerut continuarea actiunilor de combatere a evaziunii fiscale, cu accent asupra contrabandei cu alcool si cu produse vegetale.

„Avem venituri de 33% din PIB, sub media europeana de 40%. Va cer ca, in termen de 60 zile, actiunile dumneavoastra de combatere a evaziunii fiscale in zonele alcool si produse vegetale, cu respectarea prevederilor legale, sa aduca venituri la buget de cel putin 1,5% din PIB. Aveti sprijinul meu neconditionat pentru aplicarea masurilor necesare obtinerii acestui rezultat”, a afirmat Ungureanu, citat in comunicat.

Produsul Intern Brut este prognozat pentru acest an la 579,6 miliarde lei, ceea ce presupune ca intr-un interval de doua luni sa fie varsate la buget 8,6 miliarde lei (aproximativ 2 miliarde euro).

Veniturile bugetare sunt estimate pentru acest an la 195,3 miliarde lei (33,7% din PIB), in crestere cu 0,4 puncte procentuale fata de anul trecut, in principal din contributii sociale, TVA si accize.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a aratat ca legislatia romaneasca are parghii legislative si instrumente pentru combaterea evaziunii fiscale si a precizat ca va efectua o analiza „riguroasa” privind aplicarea legislatiei in domeniu si ca, daca se vor impune modificari, acestea vor fi propuse Guvernului.Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a afirmat de asemenea ca angajatii din subordine „vor interveni prompt si vor sesiza fara intarziere cazurile de complicitati ale autoritatilor cu evazionistii.

La randul sau, ministrul Finantelor, Bogdan Dragoi, a afirmat ca intensificarea masurilor de combatere a evaziunii fiscale va permite autoritatilor sa fie mai „flexibile” in ceea ce priveste cheltuielile cu investitiile, mentinand tinta de deficit bugetar pentru acest an de 1,9% din PIB.

In ceea ce il priveste, ministrul Economiei, Lucian Bode, a aratat ca, prin ANPC, este verificata riguros calitatea si conformitatea produselor din gama benzinelor si motorinelor comercializate pe teritoriul Romaniei.

author avatar
Ciprian Purice
265 afisari

2 COMENTARII

  1. Un prost fara pereche. Un om care n-a castigat un leu prin fortzele propii. A suot tot timpul la tzata statului. Un teoretician absurd fara contact cu realitatea.

  2. nu e rea ideea de a face bani la buget din evaziunea fiscala,numai sa nu fie pe spinarea prostilor ca de fiecare data ca doar noi cei amarasteni facem evaziune,furam, etc……voi niste ingeri……

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger