AcasăNewsUngureanu vrea cod de bune maniere parlamentare

Ungureanu vrea cod de bune maniere parlamentare

Daca nu a reusit sa schimbe din temelii PDL-ul, Razvan Ungureanu spera sa-si impuna principiile de integritate in Parlament

Forta Civica, via Razvan Ungureanu, va incearca sa impuna parlamentarilor un cod de conduita si integritate, imediat dupa sarbatori.

Daca nu a reusit sa schimbe din temelii PDL-ul, Razvan Ungureanu spera sa-si impuna principiile de integritate in Parlament

Ajuns deputat, prin redistribuire si bunavointa PDL, Razvan Ungureanu tine sa impuna alesilor un minimum de bune maniere: ”Mentin ca prioritar proiectul de cod de conduita a parlamentarilor. Este o chestiune de tehnicalitate. Trebuie sa vedem cum putem discuta acest proiect si la nivelul Camerei Deputatilor si la nivelul Senatului”.

Documentul propriu-zis va fi gata la inceputul lunii ianuarie si va contine un set de ”reguli clare, de la prezenta pana la activitatea parlamentara nemijlocita in comisii”. Reguli menite, in opinia lui Ungureanu, sa dreaga actualul ”deficit de credibilitate” al Parlamentului. Intrebat ce le ureaza romanilor de sarbatori, Ungureanu a dat un raspuns bizar: ”Le doresc un an frumos care sa fie mult mai bun decat 2012 si nu asa de bun cum va fi 2014”.

author avatar
Simona Badulescu
104 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pai ar fi si cazul ! Trebuie odata starpit limbajul de prost gust si nepoliticos ori neprotocolar dintre parlamentari, trebuie combatut votul in fals ori „la mai multe maini”, inselatoria sau minciuna la numararea voturilor,lipsa nemotivata de la program, „somnul” la sedintele de dezbateri parlamentare,interventiile haotice la microfoane fara aprobarea conducatorului de sedinte,actele de dezordine si de huliganism in salile de sedinte, neprezentarea sau abtinerea de la vot, etc. etc. Dar, stau si ma intreb de ce n-au facut-o si pana acuma, ca doar onor domnii de la PDL, au fost la guvernare… ?!
    Oricum, este un pas pozitiv,important pentru ordine, constientizare si disciplina parlamentara si toate aceste masuri sa prevada atat sanctiuni disciplinare, cat si pecuniare, sau chiar si penale… pentru cei care le incalca !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger